Wędzona soja miodowa Kurczak Przepis
Przygotuj się na aromatyczne i delikatne skrzydła z kurczaka z zachwycającym dymnym akcentem. Te skrzydła są pokryte kuszącym wcieraniem z chińską 5 przyprawami, czosnkiem i czarnym pieprzem, a następnie wędzone do perfekcji w palacza Bradleya, aby uzyskać przepyszne wrażenia. Podawaj je obok świeżej sałatki i ryżu na kompletny i satysfakcjonujący posiłek.
Ingredients
2 tuziny skrzydełek z kurczaka
Olej do gotowania
125 ml (½ c) ostry sos
3 łyżki sosu miodowo-sojowego
15 ml (1 łyżka stołowa) zmielonej czerwonej papryki
3 ml (½ łyżeczka) pieprz cayenne
3 ml (½ łyżeczka) grubo mielony pieprz
Pocierać:
1 łyżka soli
30 ml (2 łyżki) przyprawy chińskiej 5 (równe części kopru włoskiego, cynamonu, imbiru, anyżu gwiazdkowatego i pieprzu anyżowego)
15 ml (1 łyżka stołowa) soli czosnkowej
10 ml (2 łyżeczki) mielonego czarnego pieprzu
5 ml (1 łyżeczka) czosnku w proszku
Preparation
Przynajmniej dzień wcześniej wymieszaj i rozetrzyj składniki, a następnie wmasuj je w kawałki.
Umieścić w plastikowej torbie/torbie i wstawić do lodówki na noc.
Wyjmij przekąski z lodówki i odstaw na 30 minut.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 120°C (250°F).
Ułóż skrzydełka na natłuszczonej wędzarni i wędź biszkoptami o smaku olchowym przez 20 minut i gotuj przez około 2-3 godziny.
Służyć:
Po ugotowaniu wyjmij kawałki z wędzarni i podawaj ze świeżą sałatą i ryżem.