Honey Soy Chicken Nibbles Recipe

Wędzona soja miodowa Kurczak Przepis



Przygotuj się na aromatyczne i delikatne skrzydła z kurczaka z zachwycającym dymnym akcentem. Te skrzydła są pokryte kuszącym wcieraniem z chińską 5 przyprawami, czosnkiem i czarnym pieprzem, a następnie wędzone do perfekcji w palacza Bradleya, aby uzyskać przepyszne wrażenia. Podawaj je obok świeżej sałatki i ryżu na kompletny i satysfakcjonujący posiłek.

Ingredients

2 tuziny skrzydełek z kurczaka

Olej do gotowania

125 ml (½ c) ostry sos

3 łyżki sosu miodowo-sojowego

15 ml (1 łyżka stołowa) zmielonej czerwonej papryki

3 ml (½ łyżeczka) pieprz cayenne

3 ml (½ łyżeczka) grubo mielony pieprz

Pocierać:

1 łyżka soli

30 ml (2 łyżki) przyprawy chińskiej 5 (równe części kopru włoskiego, cynamonu, imbiru, anyżu gwiazdkowatego i pieprzu anyżowego)

15 ml (1 łyżka stołowa) soli czosnkowej

10 ml (2 łyżeczki) mielonego czarnego pieprzu

5 ml (1 łyżeczka) czosnku w proszku

Preparation

Przynajmniej dzień wcześniej wymieszaj i rozetrzyj składniki, a następnie wmasuj je w kawałki.

Umieścić w plastikowej torbie/torbie i wstawić do lodówki na noc.

Wyjmij przekąski z lodówki i odstaw na 30 minut.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 120°C (250°F).

Ułóż skrzydełka na natłuszczonej wędzarni i wędź biszkoptami o smaku olchowym przez 20 minut i gotuj przez około 2-3 godziny.

Służyć:

Po ugotowaniu wyjmij kawałki z wędzarni i podawaj ze świeżą sałatą i ryżem.