Wędzony marokański przyprawiony Skrzydełka kurczaka Przepis
Szukasz piątkowego wieczoru na przekąski? To wędzone marokańskie skrzydła z kurczaka przyprawione uderzą w miejsce.
Ingredients
2 funty skrzydełek z kurczaka
1 łyżeczka mielonego kminku
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżeczka papryki
½ łyżeczki mielonego kardamonu
½ łyżeczki mielonego cynamonu
½ łyżeczki mielonych goździków
½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
¼ łyżeczki pieprzu cayenne
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru białego
Preparation
Każde skrzydełko kurczaka pokroić na trzy części: podudzie, część środkową i czubek. Odrzuć końcówki skrzydełek, a resztę umieść w dużej misce.
Przygotuj nacieranie marokańskie, mieszając kminek, kolendrę, paprykę, mielony kardamon, mielony cynamon, mielone goździki, mieloną gałkę muszkatołową, pieprz cayenne, sól i cukier. Obsyp skrzydełka przyprawą, tak aby były równomiernie nią pokryte.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych drewnianych biszkietów.
Połóż skrzydełka na stojaku wędzarni i wędź przez 2 – 2,5 godziny lub do momentu, aż będą ugotowane.
Wyjmij skrzydełka z wędzarni i podawaj.