Wędzony Klon Bourbon Wings Przepis
Daj specjalny smak tym wędzonym przepisie na skrzydłach klonu. Użyj rozmarynu, syropu klonowego i whisky, aby je maryzować. I, oczywiście, palenie z klonowymi bisquettami.
Ingredients
2 funty skrzydełek z kurczaka
Sos:
1 łyżka masła
2 łyżki startej lub drobno posiekanej cebuli
½ szklanki whisky Bourbon
¾ szklanki syropu klonowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 gałązki świeżego rozmarynu
¼ łyżeczki soli
¼ łyżeczki czarnego pieprzu
Preparation
Rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.
Dodać pozostałe składniki na sos.
Gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 5-10 minut i zdejmij z ognia.
Rozgrzej wędzarnię do 250°F z bisquettesami o smaku klonowym.
Skrzydełka wymieszać z połową glazury i ułożyć na aluminiowej blasze do pieczenia.
Wędzić do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F, czyli około 2 godzin.
Wyjmij z wędzarni i wrzuć pozostałą glazurę.
Przepis: Lena Clayton