Smoked Maple Bourbon Wings Recipe

Wędzony Klon Bourbon Wings Przepis



Daj specjalny smak tym wędzonym przepisie na skrzydłach klonu. Użyj rozmarynu, syropu klonowego i whisky, aby je maryzować. I, oczywiście, palenie z klonowymi bisquettami.

Ingredients

2 funty skrzydełek z kurczaka

Sos:

1 łyżka masła

2 łyżki startej lub drobno posiekanej cebuli

½ szklanki whisky Bourbon

¾ szklanki syropu klonowego

2 łyżki koncentratu pomidorowego

2 gałązki świeżego rozmarynu

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki czarnego pieprzu

Preparation

Rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.

Dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.

Dodać pozostałe składniki na sos.

Gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 5-10 minut i zdejmij z ognia.

Rozgrzej wędzarnię do 250°F z bisquettesami o smaku klonowym.

Skrzydełka wymieszać z połową glazury i ułożyć na aluminiowej blasze do pieczenia.

Wędzić do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F, czyli około 2 godzin.

Wyjmij z wędzarni i wrzuć pozostałą glazurę.

Przepis: Lena Clayton