Wędzony Wysoki wałek Przepis
Moja żona czasami mówi, że mój gen „za dużo” rozlewa się. Czasami ma rację. Mniej znaczy więcej. Ale czasami w rzadkich przypadkach „za dużo” nigdy nie wystarczy. I kochanie, to jest to. Ten wypchany kurczak ma prawie wszystko i wszystko, co można sobie wyobrazić. Ten kurczak ma idealną mieszankę słodkiego grilla miodu, sera śmietankowego i pikantnych smaków papryki i szpinaku. Jasne, ten przepis wydaje się dużo; i to jest. Ale w najlepszy możliwy sposób. Jeśli szukasz zbyt dużo, daj to wir.
Ingredients
1 kg piersi z kurczaka bez kości
½ bloku serka śmietankowego
4 Mini słodkie papryczki
1 szklanka liści szpinaku
3 sztuki mozzarelli zawinięte w prosciutto
Brzoskwiniowa glazura z jalapeno (Kos'Mos BBQ)
Suchy środek pszczeli zabójca miodu (Kos'Mos BBQ)
2 łyżki masła
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stół Bradley Smoker
Nieprzywierające maty silikonowe do palenia Bradley
Narzędzia Bradleya Smokera
Trio timesticków Thermoworks
Thermoworks thermapen jeden
Ustawienie palacza Bradley:
Czas gotowania: 120 minut
Temperatura: 226°F (107.8°C)
Drewno: Piwo
Czas palenia: 120 minut
Preparation
Ustaw Bradley Smoker na ustawienia wymienione powyżej.
Pokrój słodką paprykę i liście szpinaku na małe kawałki (na tyle małe, aby napełnić pierś kurczaka).
Serek śmietankowy pokroić w długie paski i odłożyć.
Ostrożnie nakrój pierś kurczaka, tworząc kieszeń, w której będzie miejsce na farsz.
Nafaszeruj kurczaka słodką papryką, liśćmi szpinaku, serkiem śmietankowym, szynką prosciutto zawiniętą w mozzarellę i przykryj przyprawami.
Włóż do wędzarki Bradley na 2 godziny lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165°C°F (73.9°C). Zdejmij z wędzarni i umieść kurczaka na żelaznej patelni. Wlać ⅓ filiżankę Jalapeno Peach Glaze na mięso i dodaj 2 łyżki masła na patelnię dla smaku. Włóż ponownie do wędzarni na kolejne 5 minut.
Pokrój i ciesz się!
Przepis autorstwa: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa – Moodie Smakosz Tulsa