Wędzony Chrupiące uda z kurczaka Przepis
Jest więc sobotnie popołudnie i przechodzę cotygodniowe obowiązki. I dlaczego nie połączyć tych obowiązków z czymś, co naprawdę uwielbiam robić: gotować i jeść (OK i pij). Zamiast chodzić do KFC, przygotowałem wędzone chrupiące przepis na uda z kurczaka.
Ingredients
Dwa funty udek z kurczaka, z kością lub bez kości
0,25 funta boczku
Dwie łyżki chili
Dwie łyżki soli czosnkowej
Jedna posiekana cebula dymka
Jedna filiżanka okruszków Panko
Jedno jajko
Dwie łyżki syropu klonowego Bradley
Preparation
Używając drewna klonowego, wędź udka kurczaka na zimno przez godzinę. W misce wymieszaj w blenderze boczek, chili, szczypiorek i bułkę tartą Panko, aż mieszanka będzie jednolita.
Wymieszaj ubite jajko z dwiema łyżkami syropu klonowego Bradley, zanurz w tej mieszance udka z kurczaka wędzone na zimno i posmaruj mieszanką Panko z bekonem.
Gdy temperatura piekarnika osiągnie 400 F, gotuj przez około 30 minut lub do końca. Na koniec wędzić je przez około 1,5 godziny.