Smoked Crispy Chicken Thighs Recipe

Wędzony Chrupiące uda z kurczaka Przepis



Jest więc sobotnie popołudnie i przechodzę cotygodniowe obowiązki. I dlaczego nie połączyć tych obowiązków z czymś, co naprawdę uwielbiam robić: gotować i jeść (OK i pij). Zamiast chodzić do KFC, przygotowałem wędzone chrupiące przepis na uda z kurczaka.

Ingredients

Dwa funty udek z kurczaka, z kością lub bez kości

0,25 funta boczku

Dwie łyżki chili

Dwie łyżki soli czosnkowej

Jedna posiekana cebula dymka

Jedna filiżanka okruszków Panko

Jedno jajko

Dwie łyżki syropu klonowego Bradley

Preparation

Używając drewna klonowego, wędź udka kurczaka na zimno przez godzinę. W misce wymieszaj w blenderze boczek, chili, szczypiorek i bułkę tartą Panko, aż mieszanka będzie jednolita.

Wymieszaj ubite jajko z dwiema łyżkami syropu klonowego Bradley, zanurz w tej mieszance udka z kurczaka wędzone na zimno i posmaruj mieszanką Panko z bekonem.

Gdy temperatura piekarnika osiągnie 400 F, gotuj przez około 30 minut lub do końca. Na koniec wędzić je przez około 1,5 godziny.