Wędzony Chrupiący kurczak Przepis na skrzydła
Rozkoszuj się przepysznymi smakami wędzonych kurczaków Bryana Edwardsa. Te soczyste skrzydła są obficie pokryte pyszną mieszanką zielonego sosu Augusto, octu jabłkowego, sosu Worcestershire, miodu i melasy, a następnie idealnie przyprawione kuszącą mieszanką przypraw. Wędzone do perfekcji za pomocą palacza Bradleya i Karaibów, skrzydła te mają zagwarantowanie na następnym spotkaniu.
Ingredients
4 łyżki zielonego sosu Augusto
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżeczka sosu Worcestershire
1 łyżka miodu
1 łyżka melasy
24 Skrzydełka z kurczaka
2 łyżeczki soli
1 Czosnek w proszku
2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżka proszku cebulowego
3 łyżki cukru
1 łyżka soli selerowej
1 łyżka mielonej pietruszki
Składniki nacierać:
2 łyżeczki soli
1 Czosnek w proszku
2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżka proszku cebulowego
3 łyżki cukru
1 łyżka soli selerowej
1 łyżka mielonej pietruszki
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Dym
Biszkiety z mieszanki karaibskiej
Maty nieprzywierające
Termometr Mk4 z natychmiastowym odczytem
Składany stół Bradleya
Ustawienie palacza Bradley:
Czas gotowania: 90 minut
Temperatura: 226°F lub 107°C przez pierwsze 60 minut
Drewno: mieszanka karaibska
Czas palenia: 60 minut
Preparation
Wskazówki pocierania:
Wszystkie składniki wlej do shakera i wstrząśnij! Po kilku wstrząśnięciach jest gotowy do użycia.
Wskazówki dotyczące skrzydełek kurczaka:
Ustaw wędzarnię Bradley Smoker na wskazane ustawienia.
Pokrój całe skrzydełka kurczaka na trzy części; końcówka (wyrzucić), podudzie (podudzie) i płaskowniki (część środkowa).
W 2 małych oddzielnych naczyniach wymieszaj 4 łyżki. Zielony sos Augusto, 1 łyżeczka. Ocet jabłkowy, 1 łyżeczka. Sos Worcestershire, 1 łyżeczka. Miód, 1 łyżka. Melasa i wymieszaj.
Używając nacierania (wymienionego powyżej) włóż skrzydełka do miski i wrzuć je do nacierania, a następnie wymieszaj z sosem.
Połóż skrzydełka na macie zapobiegającej przywieraniu i włóż je do wędzarni. Ustaw minutnik na 60 minut.
Czas podsmażyć skrzydełka na grillu! Włącz grill na wysoką moc i zacznij dodawać skrzydełka. Smażyć skrzydełka w drugiej misce mieszanki sosów, aby nie wyschły.
Zdejmij grill i podawaj, gdy temperatura skrzydełka kurczaka w środku osiągnie 165°C°F (73.9°C).
Cieszyć się!
Przepis autorstwa: Bryana Edwardsa