Smoked Crispy Chicken Wings Recipe

Wędzony Chrupiący kurczak Przepis na skrzydła



Rozkoszuj się przepysznymi smakami wędzonych kurczaków Bryana Edwardsa. Te soczyste skrzydła są obficie pokryte pyszną mieszanką zielonego sosu Augusto, octu jabłkowego, sosu Worcestershire, miodu i melasy, a następnie idealnie przyprawione kuszącą mieszanką przypraw. Wędzone do perfekcji za pomocą palacza Bradleya i Karaibów, skrzydła te mają zagwarantowanie na następnym spotkaniu.

Ingredients

4 łyżki zielonego sosu Augusto

1 łyżeczka octu jabłkowego

1 łyżeczka sosu Worcestershire

1 łyżka miodu

1 łyżka melasy

24 Skrzydełka z kurczaka

2 łyżeczki soli

1 Czosnek w proszku

2 łyżeczki czarnego pieprzu

1 łyżka proszku cebulowego

3 łyżki cukru

1 łyżka soli selerowej

1 łyżka mielonej pietruszki

    Składniki nacierać:

    2 łyżeczki soli

    1 Czosnek w proszku

    2 łyżeczki czarnego pieprzu

    1 łyżka proszku cebulowego

    3 łyżki cukru

    1 łyżka soli selerowej

    1 łyżka mielonej pietruszki

    Użyte wyposażenie:

    P10 Bradley Dym

    Biszkiety z mieszanki karaibskiej

    Maty nieprzywierające

    Termometr Mk4 z natychmiastowym odczytem

    Składany stół Bradleya

    Ustawienie palacza Bradley:

    Czas gotowania: 90 minut

    Temperatura: 226°F lub 107°C przez pierwsze 60 minut

    Drewno: mieszanka karaibska

    Czas palenia: 60 minut

    Preparation

    Wskazówki pocierania:

    Wszystkie składniki wlej do shakera i wstrząśnij! Po kilku wstrząśnięciach jest gotowy do użycia.

    Wskazówki dotyczące skrzydełek kurczaka:

    Ustaw wędzarnię Bradley Smoker na wskazane ustawienia.

    Pokrój całe skrzydełka kurczaka na trzy części; końcówka (wyrzucić), podudzie (podudzie) i płaskowniki (część środkowa).

    W 2 małych oddzielnych naczyniach wymieszaj 4 łyżki. Zielony sos Augusto, 1 łyżeczka. Ocet jabłkowy, 1 łyżeczka. Sos Worcestershire, 1 łyżeczka. Miód, 1 łyżka. Melasa i wymieszaj.

    Używając nacierania (wymienionego powyżej) włóż skrzydełka do miski i wrzuć je do nacierania, a następnie wymieszaj z sosem.

    Połóż skrzydełka na macie zapobiegającej przywieraniu i włóż je do wędzarni. Ustaw minutnik na 60 minut.

    Czas podsmażyć skrzydełka na grillu! Włącz grill na wysoką moc i zacznij dodawać skrzydełka. Smażyć skrzydełka w drugiej misce mieszanki sosów, aby nie wyschły.

    Zdejmij grill i podawaj, gdy temperatura skrzydełka kurczaka w środku osiągnie 165°C°F (73.9°C).

    Cieszyć się!

    Przepis autorstwa: Bryana Edwardsa