Wędzone wapno chili Turcja Przepis
Masz dość skrzydeł z kurczaka? Wypróbuj te wędzone chili w limonkowym indyku przepis na zmianę. Pal je z wybranego drewna. Po gotowaniu wyciśnij sok z limonki na skrzydłach i podawaj.
Ingredients
8 porcji skrzydeł indyka
3 łyżki chili w proszku
1 łyżka białego cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czosnku w proszku
½ łyżeczki pieprzu cayenne
2 limonki
Bisquettes o smaku Bradley
Preparation
W misce wymieszaj chili w proszku, biały cukier, sól, czosnek w proszku i pieprz cayenne.
Wrzucaj kawałki skrzydełek indyka do mieszanki przypraw, aż pokryją się nimi i umieść je na stojaku wędzarniczym.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour.
Umieść skrzydełka z indyka w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 60°C, czyli około 2 godziny.
Wyjmij skrzydełka z wędzarni, wyciśnij na nie sok z limonki i podawaj.
Przepis autorstwa: Steve Cylka