Smoked Chili and Lime Turkey Wings

Wędzone wapno chili Turcja Przepis



Masz dość skrzydeł z kurczaka? Wypróbuj te wędzone chili w limonkowym indyku przepis na zmianę. Pal je z wybranego drewna. Po gotowaniu wyciśnij sok z limonki na skrzydłach i podawaj.

Ingredients

8 porcji skrzydeł indyka

3 łyżki chili w proszku

1 łyżka białego cukru

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka czosnku w proszku

½ łyżeczki pieprzu cayenne

2 limonki

Bisquettes o smaku Bradley

Preparation

W misce wymieszaj chili w proszku, biały cukier, sól, czosnek w proszku i pieprz cayenne.

Wrzucaj kawałki skrzydełek indyka do mieszanki przypraw, aż pokryją się nimi i umieść je na stojaku wędzarniczym.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour.

Umieść skrzydełka z indyka w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 60°C, czyli około 2 godziny.

Wyjmij skrzydełka z wędzarni, wyciśnij na nie sok z limonki i podawaj.

Przepis autorstwa: Steve Cylka