Smoked Whole Quail Recipe

Wędzony Cała przepiórka Przepis



Zachęć gości obiadowi naszym wędzonym przepisem na cały przepiórkę! Czuła, soczysta przepiórka jest nasycona dymnym smakiem, co powoduje danie, które jest eleganckie i pełne odważnego, pikantnego smaku.

Ingredients

4 duże przepiórki - rozcięte na piersi

1 cytryna – poćwiartowana

8 - 12 plasterków boczku

Czarny mielony pieprz (najlepiej świeżo mielony).

Sznurek kuchenny (inaczej sznurek rzeźniczy)

Wykałaczki

Preparation

Zacznij od 4 kawałków dobrej wielkości przepiórek podzielonych na piersi, doprawionych odrobiną czarnego pieprzu.
Podczas gdy wędzarnia rozgrzewa się do 220°F, włóż po jednej ćwiartce cytryny do każdej wnęki na pierś, złóż i zawiąż sznurkiem kuchennym.

Zawiń boczek i zabezpiecz boczek wykałaczkami. Umieść w wędzarni o temperaturze 220°F z jakimś rodzajem dymu!

Wędzić/gotować przez 3 godziny; stosowanie dymu przez cały czas.

Pozwól odpocząć 15 minut. Przed podaniem usuń wykałaczki, sznurek i cytrynę.