Wędzony Cała przepiórka Przepis
Zachęć gości obiadowi naszym wędzonym przepisem na cały przepiórkę! Czuła, soczysta przepiórka jest nasycona dymnym smakiem, co powoduje danie, które jest eleganckie i pełne odważnego, pikantnego smaku.
Ingredients
4 duże przepiórki - rozcięte na piersi
1 cytryna – poćwiartowana
8 - 12 plasterków boczku
Czarny mielony pieprz (najlepiej świeżo mielony).
Sznurek kuchenny (inaczej sznurek rzeźniczy)
Wykałaczki
Preparation
Zacznij od 4 kawałków dobrej wielkości przepiórek podzielonych na piersi, doprawionych odrobiną czarnego pieprzu.
Podczas gdy wędzarnia rozgrzewa się do 220°F, włóż po jednej ćwiartce cytryny do każdej wnęki na pierś, złóż i zawiąż sznurkiem kuchennym.
Zawiń boczek i zabezpiecz boczek wykałaczkami. Umieść w wędzarni o temperaturze 220°F z jakimś rodzajem dymu!
Wędzić/gotować przez 3 godziny; stosowanie dymu przez cały czas.
Pozwól odpocząć 15 minut. Przed podaniem usuń wykałaczki, sznurek i cytrynę.