Smoked Flattened Duck Recipe

Wędzony Spłaszczona kaczka Przepis



Ten wędzony spłaszczony przepis na kaczkę działa dla każdego małego ptaka gry. Spłaszczanie to dobry sposób na pójście z nimi. Upewnij się, że niedopałki kaczki z gruczołem preeningowym zostały usunięte.

Wypróbuj jagody jałowca zamiast Allspice, a można również wstrzykiwać piersi sokiem jabłkowym. Zwykle serwuję mu zimno z krakersami i serem, ale odkładam ser i krakersy, aby najpierw pochwalić się ptakami naturalnymi. Następnie skór i pokrój pierś. Nogi i uda są najlepsze!

Ingredients

4 do 6 całych krzyżówek ze skórą

4 litry wody

⅔ Puchar Mortona Tender Quick

⅓ szklanki soli

1 szklanka brązowego cukru

1 łyżeczka całych ziaren pieprzu

1 łyżeczka całego ziela angielskiego

½ łyżeczki czosnku w proszku

4 liście laurowe

Preparation

Przygotuj kaczki:

Ząbkowanym nożem lub małą piłą rozetnij oskubane kaczki wzdłuż kręgosłupa.

Otworzyć kaczki i spłaszczyć.

Za pomocą sztywnej szczotki wyszoruj wnętrze, a następnie spłucz do czysta.

Solanka:

Składniki wymieszać z 1 l wody i doprowadzić do wrzenia

Dusić przez 15 minut.

Odcedzić, a następnie schłodzić solankę w lodówce.

Zmieszać solankę z pozostałymi 3 kwartami wody.

Kaczki namoczyć w solance na 3 dni.

Wyjąć z solanki i przepłukać w zimnej wodzie.

Podczas rozgrzewania wędzarni trzymaj kaczki w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę, a następnie osusz.

Palić:

Połóż kaczki na stojakach wędzarniczych, skórą do góry.

120°F - 3 godziny, bez dymu, wentylacja 100% otwarta.

140°F - 5 godzin, dym wiśniowy lub jabłkowy, wentylacja otwarta w 50%.

160°F – odpowietrznik otwarty w 25%, aż temperatura piersi osiągnie 150°F.