Wędzony Spłaszczona kaczka Przepis
Ten wędzony spłaszczony przepis na kaczkę działa dla każdego małego ptaka gry. Spłaszczanie to dobry sposób na pójście z nimi. Upewnij się, że niedopałki kaczki z gruczołem preeningowym zostały usunięte.
Wypróbuj jagody jałowca zamiast Allspice, a można również wstrzykiwać piersi sokiem jabłkowym. Zwykle serwuję mu zimno z krakersami i serem, ale odkładam ser i krakersy, aby najpierw pochwalić się ptakami naturalnymi. Następnie skór i pokrój pierś. Nogi i uda są najlepsze!
Ingredients
4 do 6 całych krzyżówek ze skórą
4 litry wody
⅔ Puchar Mortona Tender Quick
⅓ szklanki soli
1 szklanka brązowego cukru
1 łyżeczka całych ziaren pieprzu
1 łyżeczka całego ziela angielskiego
½ łyżeczki czosnku w proszku
4 liście laurowe
Preparation
Przygotuj kaczki:
Ząbkowanym nożem lub małą piłą rozetnij oskubane kaczki wzdłuż kręgosłupa.
Otworzyć kaczki i spłaszczyć.
Za pomocą sztywnej szczotki wyszoruj wnętrze, a następnie spłucz do czysta.
Solanka:
Składniki wymieszać z 1 l wody i doprowadzić do wrzenia
Dusić przez 15 minut.
Odcedzić, a następnie schłodzić solankę w lodówce.
Zmieszać solankę z pozostałymi 3 kwartami wody.
Kaczki namoczyć w solance na 3 dni.
Wyjąć z solanki i przepłukać w zimnej wodzie.
Podczas rozgrzewania wędzarni trzymaj kaczki w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę, a następnie osusz.
Palić:
Połóż kaczki na stojakach wędzarniczych, skórą do góry.
120°F - 3 godziny, bez dymu, wentylacja 100% otwarta.
140°F - 5 godzin, dym wiśniowy lub jabłkowy, wentylacja otwarta w 50%.
160°F – odpowietrznik otwarty w 25%, aż temperatura piersi osiągnie 150°F.