Smoked Harissa Chicken Breast Recipe

Wędzona Harissa Pierś z kurczaka Przepis



Kurczak i kurczak skórny są zdecydowanie najlepsze do palenia. Ale czasami masz wybrednego zjadacza przy stole lub w lodówce nie ma nic innego. Oto świetne rozwiązanie: wędzona pierś z kurczaka Harissa, która nie wyschnie!

Ingredients

6 Piersi z kurczaka, bez kości i skóry

3-4 łyżki pasty Harissa (pikantny sos marokański, jeśli nie jesteś fanem pikantności, możesz zastąpić go również sosem BBQ)

Do solanki:

4 szklanki wody

¼ szklanki soli koszernej

3 łyżki brązowego cukru

2 łyżki płatków chili

Bisquettes Bradley Flavour – Dąb

Preparation

Rozpuścić razem składniki solanki.

Piersi kurczaka zalewamy solanką i wstawiamy do lodówki do zamarynowania na minimum 4 godziny. Najlepiej na noc!

Rozgrzej wędzarnię z bisquettesami o smaku dębowym do temperatury 250°F.

Wyjmij kurczaka z solanki, opłucz i osusz.

Smażyć kurczaka w paście Harissa.

Wędzić przez 1-2 godziny lub do momentu osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F. Po upływie godziny obserwuj, jak temperatura wewnętrzna się zamyka, i wyjmij z wędzarni tuż przed osiągnięciem 165°F, a wszystko będzie w porządku!

Przepis: Lena Clayton