Smoked Boneless Turkey Breast Recipe

Wędzony Piersi z indyka bez kości Przepis



Rozkoszuj się przepysznym, wędzonym indykiem przepisem na piersi, który sprawi, że twoje kubki smakowe będą chcące więcej. Sucha mieszanka soli koszernej, brązowego cukru, czarnego pieprzu, papryki i pieprzu cayenne, w połączeniu z procesem powolnego palenia, tworzy soczysty i aromatyczny indyk, który jest idealny na każdą okazję.

Ingredients

3 łyżki soli koszernej

2 łyżki brązowego cukru (jasnego lub ciemnego)

1 łyżka mielonego czarnego pieprzu

2 łyżeczki papryki

1 łyżeczka mielonego pieprzu cayenne

4-6 funtów białej piersi z indyka bez kości (używam marki Wiciokrzew)

Preparation

Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą.

Posmaruj indyka odrobiną oleju roślinnego i nałóż na wszystkie części piersi.

Zawiń szczelnie w plastikową folię i wstaw do lodówki na noc.

Włóż pierś do nagrzanej wędzarni o temperaturze 250°F i nałóż 6 ciasteczek wiśniowych (lub innych według uznania).

Wędzić/gotować, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F.

Wyjmij pierś z wędzarni, zawiń ją w folię i odstaw na 15 – 20 minut.

W tym czasie temperatura wewnętrzna wzrośnie o kolejne 5–10°F. Mięso wychodzi wilgotne, delikatne i pyszne.