
Wędzona pieczona skała Cornish Game Hens Przepis
Ingredients
3 do 4 całych kur kornwalijskich Rock
1 puszka anchois lub pasta z anchois
250 g masła
4 Duże ząbki rozgniecionego czosnku
Oliwa z oliwek
4 gałązki świeżego rozmarynu
Preparation
W małej szklanej misce wymieszaj czosnek i masło i poczekaj, aż stwardnieje.
Do kornwalijskich kur łownych włóż anchois i taką samą ilość masła czosnkowego.
Połóż rozmaryn na ptakach i zwiąż je osobno sznurkiem kuchennym.
Posmaruj kury oliwą z oliwek i umieść je na stojakach wędzarniczych.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury około 250°F.
Używając biszkietów o smaku wiśniowym, umieść ptaki w wędzarni Bradley.
W zależności od warunków pogodowych ptaki powinny być ugotowane w ciągu około 3 do 4 godzin.
Sprawdź za pomocą termometru natychmiastowego. Jeśli pożądany jest lekki smak dymu, wyłącz generator dymu po 1 do 2 godzinach.
Służyć:
Jest to obfity posiłek i przekonasz się, że dwie osoby mogą z łatwością dzielić jednego ptaka.
Podawaj z delikatnym i lekkim daniem warzywnym, np. szparagami lub sałatką z mieszanki warzyw, a także pilawem ryżowym lub puree ziemniaczanym czosnkowym.