Roasted Rock Cornish Game Hens Recipe

Wędzona pieczona skała Cornish Game Hens Przepis



Ingredients

3 do 4 całych kur kornwalijskich Rock

1 puszka anchois lub pasta z anchois

250 g masła

4 Duże ząbki rozgniecionego czosnku

Oliwa z oliwek

4 gałązki świeżego rozmarynu

Preparation

W małej szklanej misce wymieszaj czosnek i masło i poczekaj, aż stwardnieje.

Do kornwalijskich kur łownych włóż anchois i taką samą ilość masła czosnkowego.

Połóż rozmaryn na ptakach i zwiąż je osobno sznurkiem kuchennym.

Posmaruj kury oliwą z oliwek i umieść je na stojakach wędzarniczych.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury około 250°F.

Używając biszkietów o smaku wiśniowym, umieść ptaki w wędzarni Bradley.

W zależności od warunków pogodowych ptaki powinny być ugotowane w ciągu około 3 do 4 godzin.

Sprawdź za pomocą termometru natychmiastowego. Jeśli pożądany jest lekki smak dymu, wyłącz generator dymu po 1 do 2 godzinach.

Służyć:

Jest to obfity posiłek i przekonasz się, że dwie osoby mogą z łatwością dzielić jednego ptaka.

Podawaj z delikatnym i lekkim daniem warzywnym, np. szparagami lub sałatką z mieszanki warzyw, a także pilawem ryżowym lub puree ziemniaczanym czosnkowym.