Wędzony Drewniana kaczka z pomarańczowym przepisem marynat
Więc jesteś w domu z udanej podróży do polowania na kaczki i za zadanie przygotować obiad dla rodziny. Strzelaj Bradleya i zrób tę smaczną wędzoną drewnianą kaczkę z pomarańczową marynatką sezamową i stroną smażonego ryżu!
Ingredients
4 Piersi z kaczki bez kości
Orientalny sos pomarańczowy
1 pudełko smażonego ryżu Uncle Ben's
½ Torba mrożonego groszku
3 jajka
Preparation
Na 4 piersiach bez kości natnij skórę i marynuj przez noc w lodówce. Użyj dowolnego orientalnego sosu pomarańczowego. W przypadku wstrzyknięcia można marynować przez godzinę, używając 2-3 uncji na wstrzyknięte mięso. W przeciwnym razie użyj 5-8 do marynowania przez noc.
Wędź przy użyciu Bisquttes Bradley Pacific Blend w wędzarni Bradley Smoker przez 30–35 minut lub krócej.
Następnie przenieś na rozgrzaną patelnię (średni ogień) i obsmaż marynowane piersi z kaczki, zaczynając od skóry w dół, aż mięso będzie twarde. Umieść patelnię do smażenia w temperaturze 400°F piekarnika na 4-5 minut, aż mięso kaczki będzie średnio wysmażone. Podawać ze smażonym ryżem.
Smażony ryż
Przygotowano 1 pudełko smażonego ryżu Uncle Ben's, zgodnie z instrukcjami na pudełku. Dodać ½ torebka mrożonego groszku, szklanka pokrojonej w kostkę lub w kostkę marchewki i 3 jajecznica do smaku.
Nie masz kaczki leśnej? Ten przepis świetnie sprawdza się z królikiem, wieprzowiną, indykiem lub kurczakiem.
Cieszyć się!