Sliced duck bacon, pancetta style

Wędzony Duck Pancetta Przepis



Jeśli chcesz spróbować zrobić własną wędlinę, ten przepis pokazuje, jak wyleczyć i palić pierś z kaczki na boczek lub pancetta. To dobre jedzenie, ponieważ zarówno utwardzanie, jak i palenie trwa kilka godzin, a następnie będziesz musiał ugotować pancetta, aby jej podać. Użyj go w dowolnych naczyniach, w których można użyć Pancetta Porketta.

Ingredients

2 lub 3 piersi z kaczki

Dla solanki:

2 szklanki wody

1 filiżanka kawy

½ szklanki brązowego cukru

½ szklanki soli koszernej

1 łyżka kuracji nr 1

Bradley Bisquettes – klon

Preparation

W garnku połączyć ze sobą składniki na solankę.

Podgrzewaj na średnim ogniu i mieszaj, aż sól i cukier się rozpuszczą.

Pozwól solance ostygnąć do temperatury pokojowej.

Zanurz piersi z kaczki w solance i włóż do lodówki na 8 godzin.

Wyjąć piersi z kaczki z solanki, dobrze opłukać i osuszyć.

Piersi wędzone na zimno przez 5-6 godzin z bisquettes klonowymi. Pamiętaj, że na tym etapie nie będzie ono jeszcze ugotowane!

Owiń wędzone na zimno piersi z kaczki (teraz kaczka pancetta/bekon) w folię spożywczą, aż będą gotowe do użycia.

Przed podaniem pokrój i usmaż/upiecz pancettę z kaczki.