Wędzony Duck Pancetta Przepis
Jeśli chcesz spróbować zrobić własną wędlinę, ten przepis pokazuje, jak wyleczyć i palić pierś z kaczki na boczek lub pancetta. To dobre jedzenie, ponieważ zarówno utwardzanie, jak i palenie trwa kilka godzin, a następnie będziesz musiał ugotować pancetta, aby jej podać. Użyj go w dowolnych naczyniach, w których można użyć Pancetta Porketta.
Ingredients
2 lub 3 piersi z kaczki
Dla solanki:
2 szklanki wody
1 filiżanka kawy
½ szklanki brązowego cukru
½ szklanki soli koszernej
1 łyżka kuracji nr 1
Bradley Bisquettes – klon
Preparation
W garnku połączyć ze sobą składniki na solankę.
Podgrzewaj na średnim ogniu i mieszaj, aż sól i cukier się rozpuszczą.
Pozwól solance ostygnąć do temperatury pokojowej.
Zanurz piersi z kaczki w solance i włóż do lodówki na 8 godzin.
Wyjąć piersi z kaczki z solanki, dobrze opłukać i osuszyć.
Piersi wędzone na zimno przez 5-6 godzin z bisquettes klonowymi. Pamiętaj, że na tym etapie nie będzie ono jeszcze ugotowane!
Owiń wędzone na zimno piersi z kaczki (teraz kaczka pancetta/bekon) w folię spożywczą, aż będą gotowe do użycia.
Przed podaniem pokrój i usmaż/upiecz pancettę z kaczki.