Bradley Smoked Duck Recipe

Bradley palił Kaczka Przepis



Przygotuj się na pyszną wędzoną kaczkę ze słodkim i pikantnym wcieraniem. Przygotowany z mieszanką przypraw, w tym słodkiej papryki, proszku czosnkowego i proszku Cayenne, ten przepyszny przepis obiecuje tańczyć twoich kubków smakowych.

Ingredients

1/4 szklanki (60 ml) ciemnobrązowego cukru (pakowanego). Ze względu na łatwość użycia wolimy „cukier Turbinado”, ale każdy z nich działa dobrze.

1/4 szklanki (60 ml) słodkiej papryki (węgierskiej, jeśli możesz)

3 łyżki (45 ml) soli koszernej

1 łyżka (15 ml) mielonego pieprzu (jeśli to możliwe, świeżego pieprzu świeżo zmielonego)

1 łyżka (15 ml) czosnku w proszku lub 2 łyżki. (30 ml) granulowany (nie sól czosnkowa)

1 łyżka (15 ml) cebuli w proszku

1 łyżka (15 ml) chili w proszku (nie, nie będzie „ostre”)

1 łyżka (15 ml) proszku cayenne

Preparation

Przygotowanie:

UWAGA: Kaczkę należy zawsze przechowywać w lodówce (poniżej 4,4°C) do czasu, aż będzie można ją podpalić.

Wyjmij rozmrożoną kaczkę z lodówki, oczyść i dokładnie opłucz wszystkie kawałki – osusz.

Dokładnie wymieszaj składniki.

Jeśli to możliwe, nałóż obficie maseczkę na kawałki, ze wszystkich stron i pod skórę. Lubimy to robić co najmniej kilka godzin, a najlepiej 1-3 dni, przed gotowaniem, aby uzyskać maksymalny efekt.

Palenie:

Do tego przepisu można użyć bisquette z drewna wiśniowego, jednakże każdy z tych smaków sprawdza się dobrze, przy czym tradycyjne Hickory i Mesquite są najmniej lubiane przez drób. Spróbuj na przemian jabłko, wiśnia i dąb whisky. Bądź kreatywny.

Rozpal Bradleya i ustaw temperaturę na około 220°F (104°C) i przygotuj się na utrzymanie tej temperatury na możliwie stałym poziomie. Aby uzyskać idealną wędzoną kaczkę, utrzymuj temperaturę w zakresie 82–104°C.

UWAGA: Górny otwór wentylacyjny powinien pozostać otwarty.

Na początek włóż kaczkę do wędzarni piersią do dołu. Po 1½ do 2 godzin, obróć i dokończ. UWAGA: nie podglądaj! Tracisz cenne ciepło i dym.

Masz czas! Jeśli rozsądnie utrzymałeś temperaturę gotowania, zajrzałeś i szybko obróciłeś kaczkę, możesz opuścić stanowisko kilka razy, zanim ptaki skończą. Paląc kaczkę, pomyśl o ponad 4 godzinach do końca zmiany.

Sprawdź kaczkę w najbardziej mięsistej części piersi, pomiędzy kośćmi, szukając magicznej liczby 160°F (71°C).

Usuń ptaka(-y).

Pozostawiamy na co najmniej 10 minut, aby „dokończyć” (pozwolić sokom powrócić do środka ptaka).

Porcja:

Jeśli chodzi o Twój osobisty gust, wędzona kaczka ma cały smak, jakiego potrzebujesz, ale… wielu ludzi lubi „sos końcowy”. To nic innego jak wybrany przez Państwa sos barbecue, podawany jako dodatek (lub dwa) dla tych, którzy chcą dodać kaczce więcej smaku.