Wędzone chili Ukąszenia kurczaka Przepis
Chili Chicken to bardzo popularne danie i ma różne przygotowania. Ta wersja ma idealną równowagę między słodkimi i pikantnymi przyprawami. Postępuj zgodnie z instrukcjami i dowiedz się, jak to zrobić w kilku krokach. Do palenia użyliśmy drewna Hickory i działało dobrze.
Ingredients
4-5 piersi z kurczaka
Do wcierania:
¼ szklanki brązowego cukru
1 ½ łyżki soli koszernej
½ łyżki papryki
1 łyżeczka pieprzu cayenne
½ łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka płatków chili
Bisquettes o smaku Bradleya – hikora
Preparation
Rozgrzej wędzarnię do 225°F z Hickory Bisquettes.
Pierś z kurczaka w kostkę.
Wymieszać składniki na nacieranie.
Obtocz kurczaka w nacieraniu i umieść w aluminiowych blachach do pieczenia.
Wędzić przez 1-2 godziny (w zależności od wielkości pokrojonego w kostkę kurczaka), aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F.
Autor: Lena Clayton.