Chili Chicken Bites

Wędzone chili Ukąszenia kurczaka Przepis



Chili Chicken to bardzo popularne danie i ma różne przygotowania. Ta wersja ma idealną równowagę między słodkimi i pikantnymi przyprawami. Postępuj zgodnie z instrukcjami i dowiedz się, jak to zrobić w kilku krokach. Do palenia użyliśmy drewna Hickory i działało dobrze.

Ingredients

4-5 piersi z kurczaka

Do wcierania:

¼ szklanki brązowego cukru

1 ½ łyżki soli koszernej

½ łyżki papryki

1 łyżeczka pieprzu cayenne

½ łyżeczki czarnego pieprzu

1 łyżeczka płatków chili

Bisquettes o smaku Bradleya – hikora

Preparation

Rozgrzej wędzarnię do 225°F z Hickory Bisquettes.

Pierś z kurczaka w kostkę.

Wymieszać składniki na nacieranie.

Obtocz kurczaka w nacieraniu i umieść w aluminiowych blachach do pieczenia.

Wędzić przez 1-2 godziny (w zależności od wielkości pokrojonego w kostkę kurczaka), aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F.

Autor: Lena Clayton.