Smoked chicken drumsticks on magic mats and rack

Applewood wędził Drumsticks z kurczaka Przepis



Łatwe pocieranie się z zszywkami cukru i spiżarni. To wszystko, czego potrzebujesz, aby wzmocnić wędzony smak jabłkowy tych przepysznych bębnów z kurczaka. Ten przepis na kurczaka świetnie nadaje się na pyszny obiad lub jako część większego rozprzestrzeniania się wędzonych i grillowanych mięs. Idealnie byłoby nakarmić tłum.

Ingredients

12 udek z kurczaka

3 łyżki brązowego cukru

1 łyżka czosnku w proszku

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka suszonego oregano

Bisquettes o smaku Bradleya – jabłkowy

Preparation

W małej misce wymieszaj brązowy cukier, proszek czosnkowy, sól, pieprz i oregano.

Wrzuć udka z kurczaka do mieszanki brązowego cukru.

Uruchom wędzarnię, używając biszkietów z drewna jabłkowego.

Doprowadź wędzarnię do temperatury 275°F.

Umieść udka z kurczaka w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F, czyli około 3 godziny.

Przez Steve Cylka