Applewood wędził Drumsticks z kurczaka Przepis
Łatwe pocieranie się z zszywkami cukru i spiżarni. To wszystko, czego potrzebujesz, aby wzmocnić wędzony smak jabłkowy tych przepysznych bębnów z kurczaka. Ten przepis na kurczaka świetnie nadaje się na pyszny obiad lub jako część większego rozprzestrzeniania się wędzonych i grillowanych mięs. Idealnie byłoby nakarmić tłum.
Ingredients
12 udek z kurczaka
3 łyżki brązowego cukru
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka suszonego oregano
Bisquettes o smaku Bradleya – jabłkowy
Preparation
W małej misce wymieszaj brązowy cukier, proszek czosnkowy, sól, pieprz i oregano.
Wrzuć udka z kurczaka do mieszanki brązowego cukru.
Uruchom wędzarnię, używając biszkietów z drewna jabłkowego.
Doprowadź wędzarnię do temperatury 275°F.
Umieść udka z kurczaka w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F, czyli około 3 godziny.
Przez Steve Cylka