alt="Whiskey Barrel Smoked Chicken Recipe"

Whisky Bealrz wędził Kurze udka Przepis



Wędzone uda z kurczaka zrobione dobrze! Szef kuchni Ted Reader podaje instrukcje dotyczące tworzenia najlepszych wędzonych uda z kurczakiem z beczki whisky za pomocą palacza Bradleya.

Marynuj uda z kurczaka (ze skórą i naciskiem) w whisky w Tennessee przez około 24 godziny. Następnie odbierz skórę kurczaka i lekko dopraw. Owiń skórę kurczaka z powrotem wokół uda z kurczaka, dzięki czemu tworzy pieczęć wokół kurczaka, aby zablokować wszystkie soki. Włóż przyprawione uda z kurczaka do palacza, używając bisquettów o smaku whisky dębu i dym przez około 3 godziny. Usuń wędzone uda z kurczaka z palacza Bradleya, a następnie przykryj uda w szalonym sosie grilla Canuck czytelnika. Zrzuć je w mieszankę chrupiącej smażonej cebuli, chipsów ziemniaczanych i okruchów chlebowych. Na koniec ciesz się najlepiej wędzonym kurczakiem, jakie kiedykolwiek próbowałeś!

Ingredients

12 Udka z kurczaka

3 łyżki znanej na całym świecie przyprawy BBQ Bone Dust™ firmy Ted's

2 szklanki słynnego na całym świecie BBQ Crazy Canuck lepkiego sosu z kurczaka i żeberek Teda

½ szklanki syropu klonowego

2 uncje whisky Tennessee

2 szklanki grubo pokruszonych chipsów ziemniaczanych (zwykłych lub o dowolnym smaku, jaki lubisz)

1 szklanka bułki tartej Panko

1 szklanka chrupiącej smażonej cebuli

Preparation

Temperatura wędzarni Bradley: 220°F

Przygotuj wędzarnię Bradley Smoker zgodnie z instrukcjami producenta, używając Whiskey Oak Bisquettes i ustaw temperaturę na 220°F.

Zdejmij skórę z udek kurczaka, upewniając się, że pozostaje przyczepiona z jednej strony. Dopraw mięso udek kurczaka lekką odrobiną przyprawy Bone Dust™ BBQ. Zawiń skórę z powrotem na przyprawione uda, mocno owijając ją wokół mięsa. Dopraw zewnętrzną stronę ud większą ilością przyprawy BBQ.

Umieść uda na stojaku wędzarniczym, w równych odstępach. Włóż uda do wędzarni i włóż sondę termometru w środek jednego z ud kurczaka. Zamknij drzwi i ustaw temperaturę termometru na 170°F, aby mięso było całkowicie ugotowane. Wędź uda przez 2 1/2 – 3 godziny, aż będą całkowicie ugotowane.

W międzyczasie przygotuj sos BBQ do maczania. W średnim garnku połącz sos Crazy Canuck, syrop klonowy i whisky. Podgrzewaj powoli do niskiego wrzenia na średnim ogniu, zmniejsz ogień do niskiego, dodaj masło i delikatnie wymieszaj, aż do całkowitego połączenia. Odstawić, trzymać w cieple, od czasu do czasu mieszając.

W międzyczasie w misce wymieszaj chipsy ziemniaczane, bułkę tartą Panko i chrupiącą prażoną cebulę. Odłożyć na bok.

Gdy kurczak będzie już w pełni ugotowany, a skóra będzie chrupiąca, wyjmij udka z wędzarni i zanurzaj wędzone udka pojedynczo w ciepłej mieszance sosu BBQ. Wyjmij z sosu i natychmiast obtocz równomiernie w pokruszonych chipsach ziemniaczanych.

Natychmiast podawaj.