Smoked Jalapeño Chicken Thighs Recipe

Wędzone jalapeño Kurze udka Przepis



Ten wędzony przepis na uda z kurczaka Jalapeno łączy wędzonego kurczaka, boczku, jalapeno, szynki i sera. Smaczne krój mięsa, uda z kurczaka są idealne dla palacza. Możesz uznać te pakiety za trochę trudne do zrobienia. Postępuj zgodnie z instrukcjami, a cały wysiłek się opłaci.

Ingredients

16 plasterków bekonu (około 1 funta)

8 Duże udka z kurczaka bez kości ze skórą

Gruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz

8 łyżek musztardy Dijon

16 plasterków marynaty koperkowej

2 chilli Jalapeño – pokrojone w cienkie plasterki

4 uncje sera cheddar – startego

4 uncje gotowanej szynki w plasterkach – pokrojonej w paski

Sznurek rzeźniczy

Bisquettes o smaku Bradleya – Mesquite

Preparation

Na desce do krojenia zrób krzyż z 2 kawałków boczku; najpierw połóż prostopadły element. Ułóż udo kurczaka z kością na przecięciu boczku, skórą do dołu. Udo doprawić solą i pieprzem, następnie posmarować musztardą (około 1 łyżki). Połóż 2 pikle na środku uda i połóż na nich papryczki jalapeno, ser i szynkę.

Przyłóż boki udka kurczaka do góry nad dodatkami, aby utworzyć zgrabny pęczek. Ostrożnie obróć wiązkę tak, aby była skórką do góry (nadal znajdowała się na przecięciu boczku). Podnieś końce boczku (najpierw kawałek prostopadły), aby owinąć udo. Wsuń 18-calowy kawałek sznurka rzeźniczego pod pakiet kurczaka, równolegle do krawędzi powierzchni roboczej. Zawiąż sznurek tak, jakby kurczak był paczką (jest!). Nadmiar końcówek sznurka odetnij nożyczkami.

Ustaw wędzarnię Bradley i rozgrzej ją do 250°F. Lubię wędzić kurczaka z mesquite.

Ułóż udka kurczaka skórą do góry na drucianym ruszcie. Wędź je, aż boczek i wierzch się zarumienią, ser się roztopi, a temperatura w środku osiągnie 50°F na termometrze z natychmiastowym odczytem. Zajmuje to około 1 do 1,5 godziny. Przetnij sznurki i usuń je przed podaniem.

Przepis autorstwa: Stevena Raichlena

Zdjęcie dzięki uprzejmości Richarda Dalletta