Smoked Glazed Chicken Jerky Recipe

Wędzone oszklone Kurczak Jusza Przepis



Co najważniejsze: ten wędzony szarpany przepis na kurczaka nie zawiera lekarstwa, więc nie zapomnij użyć odpowiedniej ilości lekarstwa na mięso.

Ingredients

6 (2 do 3 uncji każda) piersi z kurczaka bez kości i skóry

Marynata:

¼ Filiżanka fioletowego syropu winogronowego

2 łyżki ryżu lub białego octu

2 łyżka tamari lub dobrej jakości sos sojowy

2 łyżka Sos Worcestershire z białego wina

¼ Filiżanka posiekane porzeczki

2 łyżeczki proszku cebulowego

2 łyżeczka Pokruszony czerwony pieprz

4 (1 gramowe) opakowania sztucznego słodzika

1 łyżeczka czosnku w proszku

Preparation

Syrop z fioletowych winogron:

Umieść 1 (12 uncji) puszkę koncentratu soku z fioletowych winogron na 10-calowej patelni z powłoką nieprzywierającą i ustaw na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.

Zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie, aż sok zmniejszy się do 1 szklanki, czyli około 10 minut dłużej. Ze względu na konsystencję koncentratu soku winogronowego, czasami może wystąpić lekkie przywieranie, dlatego podczas redukcji dwa lub trzy razy sprawdź i oczyść dno patelni drewnianą łyżką. Studzimy, przekładamy do zakrytego pojemnika i przechowujemy w lodówce.

Suszony Kurczak:

Połącz wszystkie składniki marynaty w małej misce i dobrze wymieszaj, aż powstanie pasta. Połóż piersi z kurczaka na twardej powierzchni, przykryj woskowanym papierem pergaminowym i delikatnie ubijaj piersi, aż osiągną objętość ok. ¼ cala grubości. Im cieńsze mięso, tym łatwiej będzie je później zjeść.

Zdejmij papier z piersi kurczaka, równomiernie rozłóż marynatę i delikatnie natrzyj z obu stron. Przechowywać w lodówce przez noc w zakrytym pojemniku.

Odcedź nadmiar płynu z piersi kurczaka i ułóż je równomiernie wokół tac suszarki. Włóż do maszyny i susz, aż kurczak będzie gotowy
gotowane i suszone, około 20 do 22 godzin. W tym czasie obróć kawałki 3 lub 4 razy.