Wędzone oszklone Kurczak Jusza Przepis
Co najważniejsze: ten wędzony szarpany przepis na kurczaka nie zawiera lekarstwa, więc nie zapomnij użyć odpowiedniej ilości lekarstwa na mięso.
Ingredients
6 (2 do 3 uncji każda) piersi z kurczaka bez kości i skóry
Marynata:
¼ Filiżanka fioletowego syropu winogronowego
2 łyżki ryżu lub białego octu
2 łyżka tamari lub dobrej jakości sos sojowy
2 łyżka Sos Worcestershire z białego wina
¼ Filiżanka posiekane porzeczki
2 łyżeczki proszku cebulowego
2 łyżeczka Pokruszony czerwony pieprz
4 (1 gramowe) opakowania sztucznego słodzika
1 łyżeczka czosnku w proszku
Preparation
Syrop z fioletowych winogron:
Umieść 1 (12 uncji) puszkę koncentratu soku z fioletowych winogron na 10-calowej patelni z powłoką nieprzywierającą i ustaw na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.
Zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie, aż sok zmniejszy się do 1 szklanki, czyli około 10 minut dłużej. Ze względu na konsystencję koncentratu soku winogronowego, czasami może wystąpić lekkie przywieranie, dlatego podczas redukcji dwa lub trzy razy sprawdź i oczyść dno patelni drewnianą łyżką. Studzimy, przekładamy do zakrytego pojemnika i przechowujemy w lodówce.
Suszony Kurczak:
Połącz wszystkie składniki marynaty w małej misce i dobrze wymieszaj, aż powstanie pasta. Połóż piersi z kurczaka na twardej powierzchni, przykryj woskowanym papierem pergaminowym i delikatnie ubijaj piersi, aż osiągną objętość ok. ¼ cala grubości. Im cieńsze mięso, tym łatwiej będzie je później zjeść.
Zdejmij papier z piersi kurczaka, równomiernie rozłóż marynatę i delikatnie natrzyj z obu stron. Przechowywać w lodówce przez noc w zakrytym pojemniku.
Odcedź nadmiar płynu z piersi kurczaka i ułóż je równomiernie wokół tac suszarki. Włóż do maszyny i susz, aż kurczak będzie gotowy
gotowane i suszone, około 20 do 22 godzin. W tym czasie obróć kawałki 3 lub 4 razy.