Wędzony Duck Jerky Przepis
Ten wędzony pyszny przepis na kaczkę i jest bardzo łatwy i wszechstronny. Zamiast tego możesz użyć piersi bez skóry lub piersi gęsi. Niech mięso marynują przez co najmniej 24 i do 48 godzin - im dłużej jest w mieszance, im sól, jaką dostanie mięso. Podczas procesu marynowania masuj mięso w torbie, aby utrzymać wszystkie elementy w kontakcie z marynatą. Pamiętaj, że z szarpnięciem nie gotujesz mięsa, suszenie go i nie zapomnij obracać/skręcić co godzinę, przy 150F (65,5 ° C).
Ingredients
3 funty bez skóry, odtłuszczonej piersi z kaczki lub gęsi
2 szklanki wody
2 łyżki soli koszernej
½ łyżeczki kuracji 1
¼ szklanki sosu Worcestershire
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 łyżeczka cayenne
1 łyżeczka proszku z borowików
3 łyżki brązowego cukru
Preparation
Piersi z kaczki pokroić w paski o grubości około ¼ cala.
Pozostałe składniki dobrze wymieszaj w dużej misce. Mięso włożyć do marynaty i rozmasować tak, aby równomiernie się nią pokryło.
Wlać wszystko do zamykanej plastikowej torby lub pojemnika i wstawić do lodówki.
Pozwól marynować przez co najmniej 24 do 48 godzin – im dłużej będzie w mieszance, tym bardziej słone będzie mięso. Podczas marynowania masuj mięso w torebce, aby wszystkie kawałki miały kontakt z marynatą.
Wyjmij kaczkę z torby i osusz papierowymi ręcznikami.
Albo postępuj zgodnie z instrukcjami suszarki, aby przygotować suszone mięso (ja suszę po 2-godzinnym wędzeniu), albo połóż paski na stojaku wędzarni i wędź przez 2 godziny w temperaturze 150F (65,5°C). Następnie po prostu podgrzej w temperaturze 160°F (71,1°C), aż kaczka się wygnie.