Smoked Duck Jerky Recipe

Wędzony Duck Jerky Przepis



Ten wędzony pyszny przepis na kaczkę i jest bardzo łatwy i wszechstronny. Zamiast tego możesz użyć piersi bez skóry lub piersi gęsi. Niech mięso marynują przez co najmniej 24 i do 48 godzin - im dłużej jest w mieszance, im sól, jaką dostanie mięso. Podczas procesu marynowania masuj mięso w torbie, aby utrzymać wszystkie elementy w kontakcie z marynatą. Pamiętaj, że z szarpnięciem nie gotujesz mięsa, suszenie go i nie zapomnij obracać/skręcić co godzinę, przy 150F (65,5 ° C).

Ingredients

3 funty bez skóry, odtłuszczonej piersi z kaczki lub gęsi

2 szklanki wody

2 łyżki soli koszernej

½ łyżeczki kuracji 1

¼ szklanki sosu Worcestershire

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka suszonego tymianku

1 łyżeczka cayenne

1 łyżeczka proszku z borowików

3 łyżki brązowego cukru

Preparation

Piersi z kaczki pokroić w paski o grubości około ¼ cala.

Pozostałe składniki dobrze wymieszaj w dużej misce. Mięso włożyć do marynaty i rozmasować tak, aby równomiernie się nią pokryło.

Wlać wszystko do zamykanej plastikowej torby lub pojemnika i wstawić do lodówki.

Pozwól marynować przez co najmniej 24 do 48 godzin – im dłużej będzie w mieszance, tym bardziej słone będzie mięso. Podczas marynowania masuj mięso w torebce, aby wszystkie kawałki miały kontakt z marynatą.

Wyjmij kaczkę z torby i osusz papierowymi ręcznikami.

Albo postępuj zgodnie z instrukcjami suszarki, aby przygotować suszone mięso (ja suszę po 2-godzinnym wędzeniu), albo połóż paski na stojaku wędzarni i wędź przez 2 godziny w temperaturze 150F (65,5°C). Następnie po prostu podgrzej w temperaturze 160°F (71,1°C), aż kaczka się wygnie.