Smoked Goose Jerky Recipe

Wędzony Goose Jerky Przepis



Ten wędzony gęsi jadący przepis jest bardzo wszechstronny. Jeśli nie masz dużo czasu, aby go palić, można po prostu użyć Reveo, marynowania i odwadniacza. Mam nowy odwadniacz Cabeli. Działa całkiem dobrze i 90% cichsze niż moje 80L. Ponadto rozwinięcie się na młynku z pewnością sprawia, że ​​suszone cięcie jest łatwe. W przypadku mniejszych szarpanych kawałków lepiej jest używać Frogmat.

Przepis jest dość prosty. Wymieszaj wszystko razem w dużej zadaszonej misce (plastik), upewniając się, że cała gęś jest zanurzona. Włóż lodówkę na noc. Następnego dnia usuń gęś i włóż odwadniacz lub palacz. Lub możesz użyć Reveo i pominąć noc.

Palacz 150-160 f (65,5-71.1c), dopóki nie podoba ci się sposób, w jaki suszony jest. Odwadniacz przy 150-160 f (65,5-71.1c) w ten sam sposób.

Ingredients

4 kg piersi z gęsi, pokrojonej w cienkie plasterki

2 szklanki sosu teriyaki

2 łyżki sosu tabasco

3 szklanki zimnej wody

2 łyżki płynnego dymu (opcjonalnie) w przypadku odwodnienia

2 łyżki czarnego pieprzu

2 łyżki czosnku w proszku

1 łyżka tłuczka do mięsa

1 łyżka Mrs. Dash (dowolny smak)

1 łyżka czerwonej papryki

1 łyżeczka kuracji nr 1 (tylko dla palaczy)

1-2 łyżki soli lub więcej, jeśli lubisz naprawdę słone.

Preparation

Wymieszaj wszystko w dużej, zakrytej misce (plastikowej), upewniając się, że cała gęś jest zanurzona.

Wstawić do lodówki na noc.

Następnego dnia wyjmij gęś i włóż ją do suszarki lub wędzarni. Możesz też użyć Reveo i pominąć noc.