Wędzony Goose Jerky Przepis
Ten wędzony gęsi jadący przepis jest bardzo wszechstronny. Jeśli nie masz dużo czasu, aby go palić, można po prostu użyć Reveo, marynowania i odwadniacza. Mam nowy odwadniacz Cabeli. Działa całkiem dobrze i 90% cichsze niż moje 80L. Ponadto rozwinięcie się na młynku z pewnością sprawia, że suszone cięcie jest łatwe. W przypadku mniejszych szarpanych kawałków lepiej jest używać Frogmat.
Przepis jest dość prosty. Wymieszaj wszystko razem w dużej zadaszonej misce (plastik), upewniając się, że cała gęś jest zanurzona. Włóż lodówkę na noc. Następnego dnia usuń gęś i włóż odwadniacz lub palacz. Lub możesz użyć Reveo i pominąć noc.
Palacz 150-160 f (65,5-71.1c), dopóki nie podoba ci się sposób, w jaki suszony jest. Odwadniacz przy 150-160 f (65,5-71.1c) w ten sam sposób.
Ingredients
4 kg piersi z gęsi, pokrojonej w cienkie plasterki
2 szklanki sosu teriyaki
2 łyżki sosu tabasco
3 szklanki zimnej wody
2 łyżki płynnego dymu (opcjonalnie) w przypadku odwodnienia
2 łyżki czarnego pieprzu
2 łyżki czosnku w proszku
1 łyżka tłuczka do mięsa
1 łyżka Mrs. Dash (dowolny smak)
1 łyżka czerwonej papryki
1 łyżeczka kuracji nr 1 (tylko dla palaczy)
1-2 łyżki soli lub więcej, jeśli lubisz naprawdę słone.
Preparation
Wymieszaj wszystko w dużej, zakrytej misce (plastikowej), upewniając się, że cała gęś jest zanurzona.
Wstawić do lodówki na noc.
Następnego dnia wyjmij gęś i włóż ją do suszarki lub wędzarni. Możesz też użyć Reveo i pominąć noc.