Wędzona Harissa i brązowy cukier Skrzydełka kurczaka Przepis
Wędzone skrzydła z kurczaka Harissa i brązowego
Pikantne, lepkie skrzydła są najlepsze! Aby uzyskać więcej przepisów na skrzydła, wypróbuj Spiced Berbere Wings, marokańskie skrzydła przyprawione. lub skrzydełka z kurczaka z miętowym dipem jogurtem i wędzonymi skrzydłami Buffalo.
Po prostu mam wiele serwetek.
Ingredients
2 funty skrzydełek z kurczaka
2 łyżki pasty harissa
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka soli
Biszkiety Bradley Wood
Preparation
W razie potrzeby pokrój każde skrzydełko kurczaka na trzy części: podudzie, część środkową i czubek. Odrzuć końcówki skrzydełek, a resztę umieść w dużej misce.
W misce wymieszaj pastę harissa z brązowym cukrem, czosnkiem w proszku i solą. Wrzuć skrzydełka do mieszanki, tak aby były równomiernie nią pokryte.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych drewnianych biszkietów.
Połóż skrzydełka na stojakach wędzarniczych (lub na nieprzywierającej macie Magic Mat na stojakach) i wędź przez około 2 – 2 ½ godziny lub do momentu, aż będą ugotowane.
Wyjmij skrzydełka z wędzarni i podawaj.