chicken wings on a platter

Wędzona Harissa i brązowy cukier Skrzydełka kurczaka Przepis



Wędzone skrzydła z kurczaka Harissa i brązowego
Pikantne, lepkie skrzydła są najlepsze! Aby uzyskać więcej przepisów na skrzydła, wypróbuj Spiced Berbere Wings, marokańskie skrzydła przyprawione. lub skrzydełka z kurczaka z miętowym dipem jogurtem i wędzonymi skrzydłami Buffalo.

Po prostu mam wiele serwetek.

Ingredients

2 funty skrzydełek z kurczaka

2 łyżki pasty harissa

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka soli

Biszkiety Bradley Wood

Preparation

W razie potrzeby pokrój każde skrzydełko kurczaka na trzy części: podudzie, część środkową i czubek. Odrzuć końcówki skrzydełek, a resztę umieść w dużej misce.

W misce wymieszaj pastę harissa z brązowym cukrem, czosnkiem w proszku i solą. Wrzuć skrzydełka do mieszanki, tak aby były równomiernie nią pokryte.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych drewnianych biszkietów.

Połóż skrzydełka na stojakach wędzarniczych (lub na nieprzywierającej macie Magic Mat na stojakach) i wędź przez około 2 – 2 ½ godziny lub do momentu, aż będą ugotowane.

Wyjmij skrzydełka z wędzarni i podawaj.