Hickory Smoked Wings Buffalo-Style

Hickory wędził Skrzydełka Przepis w stylu Buffalo



Rozkoszuj się kuszącymi smakami wędzonych skrzydeł Chipotle Chip Chickotle Chef Ted Reader. Wstrzyknięte mieszanką gorącego sosu piwa i chipotle, te jumbo skrzydła są doprawione do perfekcji, wędzone niskie i powolne, a następnie wrzucane do przepysznej kombinacji gorącego sosu chipotle, sosu BBQ, roztopionego masła, pokruszonego sera niebieskiego, celerycznego i zielonej cebuli dla Naprawdę niezapomniane doświadczenie kulinarne.

Ingredients

2 stojaki na wędzarnie Bradley

1 butelka piwa

½ szklanki ostrego sosu chipotle chili

4-5 funtów całe skrzydełka z kurczaka jumbo (3 sztuki skrzydełka, podudzia i końcówki), około 30 sztuk

6 łyżek znanej na całym świecie przyprawy BBQ Bone Dust™ firmy Ted's

1 strzykawka do wstrzykiwań

½ szklanki ostrego sosu chipotle chili

¼ szklanki słynnego na całym świecie kleistego sosu z kurczaka i żeberek Ted's Crazy Canuck

2-3 gałki masła

½ – 1 szklanka pokruszonego sera pleśniowego

1 Łodyga selera, drobno posiekana

2 Zielone cebule, drobno posiekane

Preparation

Temperatura palenia: 220°F

Otwórz puszkę lub butelkę ulubionego piwa i wlej je do dużej szklanki. Mieszaj łyżką, aby usunąć część bąbelków. Wskazówka: Im mniej nasycenia, tym łatwiej jest wstrzyknąć piwo do mięs.

Wlać ½ filiżanka ostrego sosu chipotle chilli; Najbardziej lubię markę Tabasco. Wymieszaj i odłóż na bok.

Włóż skrzydełka kurczaka do dużej miski. Dopraw przyprawą do grilla Bone Dust™ i wymieszaj, aby równomiernie się nią pokryła.

Wziąć strzykawkę do wstrzykiwań i zassać taką ilość mieszaniny piwa i ostrego sosu chipotle, aby wypełnić strzykawkę. Wstrzyknij niewielką ilość preparatu do każdego skrzydełka kurczaka, napełniając strzykawkę w razie potrzeby, aż do wstrzyknięcia wszystkich skrzydełek. Ułożyć równą warstwą na 2 stojakach wędzarniczych.

Rozgrzej wędzarnię zgodnie z instrukcją producenta, ustawiając temperaturę wędzenia na 220°F, używając biszkietów hikorowych, aby uzyskać aromat dymu.

Umieścić w wędzarni. Włóż sondę termometru w środek jednego dużego skrzydła. Zamknij drzwi i ustaw temperaturę wewnętrzną na 160-170°F, w pełni ugotowane. Powinno to zająć około 1½ – 2 godziny, dłużej, jeśli chcemy, żeby były bardziej chrupiące.

Podczas gdy skrzydełka się dymią, umyj i osusz dużą miskę. Odłożyć na bok.

Gdy skrzydełka będą już całkowicie ugotowane, wilgotne, soczyste i delikatne, włóż je do dużej, oczyszczonej miski. Skropić skrzydełka ostrym sosem chipotle chilli, sosem BBQ, masłem, serem pleśniowym, selerem i zieloną cebulą. Dobrze wymieszaj, aby wszystko się połączyło, masło się roztopiło, a ser pleśniowy się roztopił.

Natychmiast podawaj.

Przepis autorstwa szefa kuchni Teda Readera