Smoked Chicken Bone Broth Recipe

Wędzony Kurczak Bone Bone Przepis



Paliłeś niesamowitego kurczaka w swoim palaczu Bradleya i cieszyłeś się tym przy stole… ale co robisz z kościami po ich wybraniu? Dlaczego nie zrobić najlepiej wędzonego bulionu z kości kurczaka, który pieniądze mogą kupić?! No to ruszamy!

Ingredients

1 Tusza z kurczaka wędzonego lub dowolnego pieczonego kurczaka

1 Cebula – przekrojona na pół

4 ząbki czosnku

2 Marchew – grubo posiekać

2 Łodygi selera lub rdzeń z łodygi – gruby kotlet

Mała garść świeżej kolendry

2-calowy kawałek imbiru – obrany

Do Simmerowania:

5 ziarenek pieprzu

½ łyżeczki kurkumy

2 Liść laurowy

Mały pęczek świeżego tymianku

16 filiżanek zimnej wody

Sól i pieprz (jeśli chcesz)

Preparation

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 148,9°C, używając Apple lub Mesquite i ustaw czas na 1 godzinę 20 minut. Pokrój warzywa i umieść je na stojaku. Teraz za pomocą folii utwórz płaską powierzchnię z brzegiem, aby zebrać sok na innym stojaku i umieść wszystkie kości i kawałki tuszy z kurczaka wędzonego Bradley. Rozłóż je tak, aby wszyscy mogli uzyskać trochę więcej dymu. Włóż do nagrzanej wędzarni i poczekaj, aż upłynie czas.

Gdy składniki będą gotowe do wyjęcia z wędzarni, wyciągnij je i wrzuć do dużego garnka. Napełnij zimną wodą i gotującymi się składnikami. Doprowadzić do małego, ale wciąż bulgoczącego wrzenia na płycie kuchennej i umieścić na pokrywce. Oto klucz. Czas. Gotuj na wolnym ogniu przez od 6 godzin do 24 godzin! Im dłużej to trwa, tym głębszy smak i więcej składników odżywczych można wyciągnąć ze szpiku kostnego.

Po ugotowaniu do żądanego czasu wyłącz kuchenkę i poczekaj, aż bulion z kością kurczaka lekko ostygnie. Po ostygnięciu, za pomocą sitka do makaronu, przenieś bulion do innego, czystego garnka. Wyrzuć wszystkie przecedzone składniki. Wykonali swoją pracę. Teraz część dotycząca czyszczenia bulionu. Na drobnym sitku wyłożonym gazą przetrzyj bulion tak, aby wyłapał wszystkie drobne cząstki ziół i ziaren pieprzu. Zostanie Ci piękny złoty bulion z kością.

Wskazówki dotyczące przechowywania:

Przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni. Jestem pewien, że wykorzystasz go do zup, a nawet do picia rano.

Jeśli chcesz go zamrozić: wlej 2 szklanki bulionu do torebki do zamrażania z podwójnym zamknięciem. Oznacz go i napisz, ile się w nim znajduje. Dowiedzenie się, co to jest, pomoże później! W zamrażarce połóż płasko blaszkę do pieczenia i torebki bulionu. Zamrożą się na płasko i ułatwią przechowywanie!

Można go również zapewnić stabilność podczas przechowywania, konserwując bulion. Przestrzegając odpowiednich wskazówek zdrowotnych, bulion można przechowywać w czystych słoikach i gotować zgodnie z zaleceniami.

Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór