Smoked Chicken Quesadilla

Wędzony Kurczak i cheddar Przepis Quesadilla



Bardzo wszechstronny, możesz przygotować skorupy tortilli na kilka sposobów. Wypróbuj je grillowane, na prasie Panini, a nawet na prostej patelni. Idealny do używania wędzonych resztek kurczaka.

Ingredients

4 Duża tortilla pszenna

2 szklanki wędzonego mięsa z kurczaka – pokrojonego w kostkę

1 Czerwona papryka – wydrążona i pokrojona w kostkę

6 Cebul zielonych - pokrojonych w plasterki

2 szklanki sera cheddar

Preparation

Połóż 4 miękkie skorupy tortilli na blasze z ciasteczkami.

Złóż quesadillas, umieszczając po ćwiartce każdego pozostałego składnika – kurczaka, czerwonej papryki, zielonej cebuli i sera cheddar na połowie każdej skorupy tortilli. Złóż każdą skorupę tortilli na polewy, tworząc kształt półksiężyca.

Piec w 375°F piekarnika na około 10 minut lub do czasu, aż skorupa tortilli zacznie się rumienić i robić chrupiąca.

Inne metody gotowania:

Istnieje wiele innych sposobów przyrządzania quesadilli.

Rondel – na średnim ogniu połóż quesadillę na patelni i smaż przez kilka minut. Odwróć quesadillę i smaż kolejne kilka minut.

Prasa Paniniego – Ustaw prasę do panini na średnio wysoką temperaturę. Włóż do prasy do panini tyle quesadilli, ile zmieści się. Zamknij pokrywkę i gotuj przez około 5-7 minut.

Grill – Ustaw grill na średnio wysoką temperaturę, około 400-450°F. Połóż quesadillas na grillu i smaż przez około 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż papryka i cebula będą miękkie i widoczne będą ślady zwęglenia grilla.