Pikantne wędzone Kluby jaskiniowców Przepis
Jest wiele dobrych rzeczy w poderakcjach. Po pierwsze, nie są drogie, są łatwe do palenia, a wiele rodzajów drewna pracuje z nimi. Jednak moje ulubione są Oak and Hickory. Tylko upewnij się, że są całkowicie ugotowane. Termometr mięsny zapewni, że mięso osiągnie bezpieczną temperaturę wewnętrzną przed podaniem.
Ingredients
⅓ szklanki sosu sriracha
3 łyżki brązowego cukru
Sok z 2 limonek
12 Udka z kurczaka, bez skóry
12 plasterków bekonu
Preparation
W misce wymieszaj srirachę, brązowy cukier i sok z limonki.
Wrzuć udka z kurczaka do mieszanki sriracha i limonki.
Każdy podudek owiń plasterkiem boczku i połóż na kratce wędzarni.
Uruchom wędzarnię, używając wybranego biszkietów z drewna Bradley (hikora lub dąb świetnie się sprawdzają!). Doprowadź wędzarnię do temperatury 275°F.
Umieść udka z kurczaka w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 65°F, czyli około 3 godziny.
Przez Steve Cylka