Cave man clubs smoked drumstick wrapped in bacon

Pikantne wędzone Kluby jaskiniowców Przepis



Jest wiele dobrych rzeczy w poderakcjach. Po pierwsze, nie są drogie, są łatwe do palenia, a wiele rodzajów drewna pracuje z nimi. Jednak moje ulubione są Oak and Hickory. Tylko upewnij się, że są całkowicie ugotowane. Termometr mięsny zapewni, że mięso osiągnie bezpieczną temperaturę wewnętrzną przed podaniem.

Ingredients

⅓ szklanki sosu sriracha

3 łyżki brązowego cukru

Sok z 2 limonek

12 Udka z kurczaka, bez skóry

12 plasterków bekonu

Preparation

W misce wymieszaj srirachę, brązowy cukier i sok z limonki.

Wrzuć udka z kurczaka do mieszanki sriracha i limonki.

Każdy podudek owiń plasterkiem boczku i połóż na kratce wędzarni.

Uruchom wędzarnię, używając wybranego biszkietów z drewna Bradley (hikora lub dąb świetnie się sprawdzają!). Doprowadź wędzarnię do temperatury 275°F.

Umieść udka z kurczaka w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 65°F, czyli około 3 godziny.

Przez Steve Cylka