Cold Smoked Duck Breasts Recipe

Wędzone na zimno Pierś z kaczki Przepis



Aby przygotować ten przepis na zimne wędzone piersi z kaczkami, należy usunąć skórę i kości z piersi z kaczką. Jeśli zamierzasz go palić tylko przez godzinę lub dwie, możesz nie musisz go leczyć. Prosta podstawowa solanka solna będzie działać. Jeśli zamierzasz zaimszczyć dym przez dłuższy czas, na kaczkę lub jakikolwiek drobi, możesz być lepiej z wyleczeniem solanki (marynat), niż przy użyciu metody suchego leczenia. Zasadniczo zaczynam od podstawowego leczenia solanki i dodajam różne smaki. Jeśli potrzebujesz mniej, możesz w połowie lub ćwierć przepisu.

Ingredients

12 Piersi z kaczki

Podstawowa kuracja solankowa:

1 galon wody

12 uncji soli marynowanej (lub 1,5 szklanki soli koszernej Morton)

½ szklanka cukru (lub syropu klonowego lub brązowego cukru)

 Oz InstaCure #1 (około 8 łyżeczek)

Galon wystarczy do peklowania około 12 piersi z kaczki.

Preparation

Dodaj wszystkie składniki z wyjątkiem InstaCure do niereaktywnego garnka (ze stali nierdzewnej lub wyłożonego porcelaną) z jedną czwartą wody.

Zagotuj wodę, zmniejsz ogień, gotuj na wolnym ogniu i mieszaj, aż wszystkie składniki się rozpuszczą.

Zdjąć z ognia i dodać 3 litry zimnej wody do mieszaniny i dodać InstaCure, mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia.

Wlać do niereaktywnego pojemnika (ze stali nierdzewnej, plastiku lub szkła), który jest wystarczająco duży, aby pomieścić solankę i pierś kaczki.

Nie wkładać na tym etapie kaczki do solanki.

Przechowywać w lodówce i chłodzić solankę, aż solanka osiągnie temperaturę 38°F – 40°F. Zamiast zimnej wody możesz użyć lodu. Jeden funt lodu równa się jednemu kuflu wody.

Gdy solanka ostygnie, włóż pierś do solanki, upewniając się, że wszystkie są całkowicie zanurzone.

Być może będziesz musiał umieścić na nich talerz, aby utrzymać je w zanurzeniu.

Czasy utwardzania są zazwyczaj obliczane na podstawie grubości kawałka mięsa. Pierś z kaczki należy peklować 8-12 godzin.

Po wyjęciu piersi z solanki każdą pierś opłucz pod zimną wodą.

Umieścić je na stojaku i wysuszyć na powietrzu, bez przykrycia, w lodówce na 8-12 godzin lub do momentu, aż staną się lepkie w dotyku.

Jeśli palisz na zimno, trzymaj wędzarnię w temperaturze poniżej 30°F. Nie nakładałabym nie więcej niż 4-6 biszkoptów.