Smoked Bacon Wrapped Chicken Breast Recipe

Wędzony Kurczak owinięty bekonem Przepis na piersi



Ten pyszny przepis jest idealny dla miłośników boczków! Soczysta pierś z kurczaka nadziewana szynką i serem, a następnie owinięta boczkiem i wędzoną przez 2,5-2,75 godzin z ulubionym drewnem, tworząc idealną równowagę smaków, które sprawi, że chcesz więcej.

Ingredients

1 Pierś z kurczaka bez skóry i kości

10 plasterków boczku

4 plastry szynki kanapkowej o niskiej zawartości soli

4 plastry sera provolone

Preparation

Pierś kurczaka pokroić na 4 plasterki. To będzie 4 plasterki na całą pierś z kurczaka. (2 plasterki na połowę piersi.)

Plasterki kurczaka pokroić na cieńsze kawałki

Teraz weź 4 plasterki boczku i połóż je obok siebie

Weź piąty kawałek boczku i połóż go na czterech paskach pośrodku

Następnie wystarczy ułożyć warstwę na bekonie. Oto kolejność układania warstw: jeden plaster kurczaka, jeden plaster szynki, jeden plaster sera, jeden plaster kurczaka, jeden plaster szynki i jeden plaster sera.

Zwiń kurczaka, szynkę i ser najlepiej, jak potrafisz. Wiem, że będzie to wyglądało, jakby nie zwijało się prawidłowo, ale zwija się wystarczająco dobrze.

Zwiąż bułkę za pomocą 4 kawałków boczku i wykałaczek. Gdy już to zrobisz, weź poprzeczny kawałek boczku i przeciągnij go do góry, na oba końce bułki, a także wykałaczkę.

Palenie:

Podgrzewaj Bradleya przez co najmniej 30 minut.

Ustaw suwak ciepła ¾ drogę w prawo.

Użyj 4 krążków swojego ulubionego drewna (tym razem użyłem klonu) i wypal około 2½ do 2¾ godziny. Do tego czasu będzie wędzony/gotowany. Próbowaliśmy 8, potem 6, a potem 3 krążki dymu. Uważamy, że 4 krążki to odpowiednia ilość, która zapewni dobrą równowagę smaków, bez nadmiernego dominowania pozostałych produktów.