Smoked Turkey Pastrami Recipe

Wędzony Turcja Pastrami Przepis



Jako kolejny z nowych blogerów Bradleya, jestem bardzo podekscytowany, że mogę dołączyć do naprawdę utalentowanych kucharzy i pisarzy w odkrywaniu wszystkich wspaniałych rzeczy, które można zrobić z palaczami Bradleya.

To bardzo motywujące, aby być częścią pomagania ludziom w jak największym wykorzystaniu tych wspaniałych palaczy. Nie zamierzam go pokryć cukrem: jestem nowicjuszem!

Ingredients

1 Trzy do czterech funtów pieczonego indyka po londyńsku

4 łyżeczki mielonych ziaren pieprzu (ja użyłam mieszanki czarnego i białego pieprzu)

2 łyżki kolendry

4 łyżeczki brązowego cukru

6 ząbków czosnku - posiekanych

8 łyżek soli morskiej

4 łyżeczki słodkiej papryki (bardzo dobrze sprawdza się papryka węgierska)

3 łyżeczki nasion gorczycy

2 łyżeczki mielonego imbiru

Przechowywać w lodówce przez 24 godziny.

Preparation

Wszystkie przyprawy mieszamy i ucieramy – ja użyłam dużego, kamiennego moździerza i tłuczka.

Natrzyj mieszanką przypraw obie strony pieczeni z indyka po londyńsku.

Umieść indyka w szklanym naczyniu żaroodpornym lub dużym talerzu, przykryj folią i wstaw do lodówki na noc

Pal tylko następnego dnia:

Następnego dnia wyjmij indyka z lodówki, odkryj i odstaw na 2 godziny

Nasmaruj stojak wędzarni olejem – ja użyłam rzepakowego

Rozgrzej wędzarnię do 210°F (W tym przepisie użyłem pelletu z jabłoni)

Umieść indyka na natłuszczonej ruszcie i wędź go przez trzy godziny, aby uzyskać 3-funtowy pieczeń z indyka w Londynie lub do chwili, gdy termometr natychmiast wskaże 40°F

Wyjmij indyka z wędzarni i odstaw go na około 20 minut.

Aby uzyskać autentyczny wygląd „pastrami”, pokrój go bardzo cienko na długie kawałki.