Wędzony Turcja Pastrami Przepis
Jako kolejny z nowych blogerów Bradleya, jestem bardzo podekscytowany, że mogę dołączyć do naprawdę utalentowanych kucharzy i pisarzy w odkrywaniu wszystkich wspaniałych rzeczy, które można zrobić z palaczami Bradleya.
To bardzo motywujące, aby być częścią pomagania ludziom w jak największym wykorzystaniu tych wspaniałych palaczy. Nie zamierzam go pokryć cukrem: jestem nowicjuszem!
Ingredients
1 Trzy do czterech funtów pieczonego indyka po londyńsku
4 łyżeczki mielonych ziaren pieprzu (ja użyłam mieszanki czarnego i białego pieprzu)
2 łyżki kolendry
4 łyżeczki brązowego cukru
6 ząbków czosnku - posiekanych
8 łyżek soli morskiej
4 łyżeczki słodkiej papryki (bardzo dobrze sprawdza się papryka węgierska)
3 łyżeczki nasion gorczycy
2 łyżeczki mielonego imbiru
Przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Preparation
Wszystkie przyprawy mieszamy i ucieramy – ja użyłam dużego, kamiennego moździerza i tłuczka.
Natrzyj mieszanką przypraw obie strony pieczeni z indyka po londyńsku.
Umieść indyka w szklanym naczyniu żaroodpornym lub dużym talerzu, przykryj folią i wstaw do lodówki na noc
Pal tylko następnego dnia:
Następnego dnia wyjmij indyka z lodówki, odkryj i odstaw na 2 godziny
Nasmaruj stojak wędzarni olejem – ja użyłam rzepakowego
Rozgrzej wędzarnię do 210°F (W tym przepisie użyłem pelletu z jabłoni)
Umieść indyka na natłuszczonej ruszcie i wędź go przez trzy godziny, aby uzyskać 3-funtowy pieczeń z indyka w Londynie lub do chwili, gdy termometr natychmiast wskaże 40°F
Wyjmij indyka z wędzarni i odstaw go na około 20 minut.
Aby uzyskać autentyczny wygląd „pastrami”, pokrój go bardzo cienko na długie kawałki.