Smoked Butterflied, Bacon Weave Chicken Recipe

Wędzony motyl, Bekon splot kurczaka Przepis



Motyłowy cały organiczny kurczak, ułożony płasko, pokryty tkanymi paskami boczku. Następnie pal je w palacza beczki.

Ingredients

Organiczny kurczak o wadze 1–4 funtów

1 funt boczku o ulubionym smaku

Sól

Pieprz

Masło

Preparation

Połóż kurczaka na dużej desce do krojenia lub blasze do pieczenia. (Pamiętaj, aby umyć wszystkie przybory i deski do krojenia przed ponownym użyciem). Umyj i opłucz kurczaka. Odcedzić i osuszyć papierowym ręcznikiem.

Połóż pierś na blasze lub desce do krojenia. Za pomocą nożyc do drobiu lub ciężkiego noża (tutaj świetnie sprawdzają się ząbkowane) przecinamy żebra i stawy biodrowe wzdłuż kręgosłupa poprzez skrzydła, po obu stronach. Usuń kręgosłup i zachowaj resztki na zapas. (Umieść resztki w dużej torbie w zamrażarce na później.)

Lekko przetnij napierśnik wzdłuż jego długości, a następnie dociśnij kurczaka na płasko, rozbijając napierśnik. Posolić i popieprzyć ubytek, odwrócić i natrzeć wierzch kurczaka miękkim masłem. Sól i pieprz. Następnie złóż na wierzch tkany surowy boczek, aby go przykryć. Istnieje wiele witryn internetowych, które można odwiedzić w celu uzyskania instrukcji.

Połóż skórę (boczkiem) na grillu i zetrzyj na średnim ogniu w wędzarni. (Zalecana temperatura nie jest dużo niższa niż 250°F (121°C), aby ugotować boczek.) Przykryć i wędzić, aż boczek będzie chrupiący i ciemny, a wewnętrzna temperatura kurczaka wyniesie 180°C°F (82°C).

Wyjmij, przykryj folią, odpocznij 30 minut i pokrój.