Smoked Buffalo Dip Grilled Cheese Sandwich Recipe

Wędzony Buffalo Dip Grillowany ser z sera



Brakuje słynnej kanapki z serem z grilla Buffalo World? Cóż, wyposażaj się w magię Disneya z własnej kuchni i rozkoszuj się lepką dobrocią z odrobiną gorącej nutą tym przepisem!

Ingredients

 3 Pierś z kurczaka

½ szklanki sosu Buffalo Wing

½ szklanki rancza

8 uncji serka śmietankowego

1 szklanka startego sera Cheddar

1 szklanka startego sera

2 kromki chleba

Sól

Pieprz

Czosnek w proszku

Masło

Opcjonalny:

Biszkiety z drewna jabłkowego

Preparation

Piersi z kurczaka dopraw solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i papryką.

Umieść piersi z kurczaka w wędzarni i wędź w temperaturze 300°F lub 150°C. Wyjmij piersi z kurczaka, gdy osiągną temperaturę wewnętrzną 165°F lub około 75°C. Opcjonalny: Aby uzyskać dodatkowy aromat dymu, użyj biszkietów z drewna jabłkowego.

Pozwól im odpocząć przez 5 minut, zanim pokroisz kurczaka na kawałki.

Umieść ser śmietankowy o temperaturze pokojowej na żeliwnej patelni, następnie połóż kurczaka i posyp ranczem, sosem ze skrzydełek bawolego i posiekanym serem cheddar.

Umieść patelnię na wędzarni i wędź ją w temperaturze 320°F lub 160°C przez 20 minut.

Po 20 minutach umieść kurczaka w dipie bawolo-serowym pomiędzy 2 kromkami chleba i tartym serem.

Posmaruj patelnię masłem i grilluj obie strony kanapki przez około 4 minuty każdą.

Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela