Applewood Smoked Turkey Recipe

Applewood wędził Indyk Przepis



Dzisiejszy przepis to indyk wędzony w Applewood w palacza Bradleya z glazurą klonu. Na początek wyładujemy indyka. Surowanie może być najważniejszą rzeczą, jaką możesz zrobić, aby zachować soczystą indyk.

Jedną z zalet suchej solania jest to, że zajmuje mniej miejsca w lodówce niż dlatego, że nie potrzebujesz dużego doniczki, takiej jak podczas mokrej soli. Proszek do pieczenia pomoże chrupnąć skórę.

Ingredients

1½ Cpodnosi Kentucky Bourbon

1 szklanka soku pomarańczowego

 Szklanki sosu sojowego

2-3 łyżki żółtej musztardy

2 łyżki soli koszernej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Preparation

Aby przygotować suchą mieszankę, połącz 2 łyżki soli koszernej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Posyp tę mieszaniną całego indyka, a następnie umieść go w lodówce bez przykrycia na podwyższonej półce na 18 do 24 godzin.

Następnego dnia weź ręczniki papierowe i wytrzyj mieszaninę soli i proszku do pieczenia. Możesz zobaczyć trochę płynu na patelni pod indykiem, co jest całkowicie normalne i oczekiwane.

Dopraw indyka Armadillo Pepper Signature BBQ Rub lub ulubioną przyprawą do drobiu.

Umieścić w wędzarni z podgrzewaczem wstępnym na 275°F przy użyciu jabłoni. Użyłam wędzarni Bradley Professional Smoker, więc użyłam biszkoptów jabłkowych.

Po 2 godzinach zwiększyć temperaturę do 325°F co pomoże ujędrnić skórę.

Aby przygotować glazurę, wymieszaj bourbon, sok pomarańczowy, sos sojowy i musztardę na patelni na średnim ogniu. Gotować, aż masa zredukuje się o około 1/3r & D. Zajmie to od 15 do 30 minut.

Gotuj indyka, aż osiągnie 155°F do 160ºF, a następnie nałóż glazurę.

Kontynuuj gotowanie indyka, aż osiągnie 165°F.

Wyjmij z wędzarni i odstaw na 20 do 30 minut.

Rzeźbij i podawaj!

Przepis autorstwa: Pieprzowy grill pancernika