Applewood wędził Indyk Przepis
Dzisiejszy przepis to indyk wędzony w Applewood w palacza Bradleya z glazurą klonu. Na początek wyładujemy indyka. Surowanie może być najważniejszą rzeczą, jaką możesz zrobić, aby zachować soczystą indyk.
Jedną z zalet suchej solania jest to, że zajmuje mniej miejsca w lodówce niż dlatego, że nie potrzebujesz dużego doniczki, takiej jak podczas mokrej soli. Proszek do pieczenia pomoże chrupnąć skórę.
Ingredients
1½ Cpodnosi Kentucky Bourbon
1 szklanka soku pomarańczowego
⅓ Szklanki sosu sojowego
2-3 łyżki żółtej musztardy
2 łyżki soli koszernej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Preparation
Aby przygotować suchą mieszankę, połącz 2 łyżki soli koszernej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Posyp tę mieszaniną całego indyka, a następnie umieść go w lodówce bez przykrycia na podwyższonej półce na 18 do 24 godzin.
Następnego dnia weź ręczniki papierowe i wytrzyj mieszaninę soli i proszku do pieczenia. Możesz zobaczyć trochę płynu na patelni pod indykiem, co jest całkowicie normalne i oczekiwane.
Dopraw indyka Armadillo Pepper Signature BBQ Rub lub ulubioną przyprawą do drobiu.
Umieścić w wędzarni z podgrzewaczem wstępnym na 275°F przy użyciu jabłoni. Użyłam wędzarni Bradley Professional Smoker, więc użyłam biszkoptów jabłkowych.
Po 2 godzinach zwiększyć temperaturę do 325°F co pomoże ujędrnić skórę.
Aby przygotować glazurę, wymieszaj bourbon, sok pomarańczowy, sos sojowy i musztardę na patelni na średnim ogniu. Gotować, aż masa zredukuje się o około 1/3r & D. Zajmie to od 15 do 30 minut.
Gotuj indyka, aż osiągnie 155°F do 160ºF, a następnie nałóż glazurę.
Kontynuuj gotowanie indyka, aż osiągnie 165°F.
Wyjmij z wędzarni i odstaw na 20 do 30 minut.
Rzeźbij i podawaj!
Przepis autorstwa: Pieprzowy grill pancernika