Wędzony Turcja Szwajcarska żurawina i pekan Grillowany przepis Panini
To świetny przepis na resztki Święta Dziękczynienia, kiedy nie wiesz, co zrobić z tak bardzo wędzonym mięsem z indyka. Lub przez jeden z tych pracowitych dni, kiedy nie masz czasu, aby pójść do pieca i gotować.
Ingredients
2 bułki (panini, ciabatta lub inne)
1 ½ szklanki wędzonego mięsa z indyka, pokrojonego w plasterki
1 Jabłko, wydrążone i pokrojone w plasterki
⅓ szklanki posiekanych orzechów pekan
⅓ szklanki suszonej żurawiny
4 plastry sera szwajcarskiego
2 łyżki oliwy z oliwek
Preparation
Rozkrój bułki.
Złóż panini, umieszczając na spodzie bułki jabłko, pokrojone mięso indyka, posiekane orzechy pekan i suszoną żurawinę. Na wierzchu ułóż plasterki sera szwajcarskiego i przykryj wierzchiem bułki.
Posmaruj prasę do panini lub patelnię grillową olejem i podgrzej na średnim ogniu.
Ułóż złożone bułki na prasie do panini lub patelni grillowej i zamknij pokrywkę. Podgrzewaj, aż uzyskasz złoty kolor i ser zacznie wypływać. Jeśli używasz patelni grillowej, obróć ją po około 2-3 minutach.
Przekroić na pół i natychmiast podawać.
Uwaga: Jeśli chcesz, użyj kromek chleba, aby przygotować pyszną grillowaną kanapkę z serem!
Przez Steve Cylka