Smoked turkey sandwich

Wędzony Turcja Szwajcarska żurawina i pekan Grillowany przepis Panini



To świetny przepis na resztki Święta Dziękczynienia, kiedy nie wiesz, co zrobić z tak bardzo wędzonym mięsem z indyka. Lub przez jeden z tych pracowitych dni, kiedy nie masz czasu, aby pójść do pieca i gotować.

Ingredients

2 bułki (panini, ciabatta lub inne)

1 ½ szklanki wędzonego mięsa z indyka, pokrojonego w plasterki

1 Jabłko, wydrążone i pokrojone w plasterki

⅓ szklanki posiekanych orzechów pekan

⅓ szklanki suszonej żurawiny

4 plastry sera szwajcarskiego

2 łyżki oliwy z oliwek

Preparation

Rozkrój bułki.

Złóż panini, umieszczając na spodzie bułki jabłko, pokrojone mięso indyka, posiekane orzechy pekan i suszoną żurawinę. Na wierzchu ułóż plasterki sera szwajcarskiego i przykryj wierzchiem bułki.

Posmaruj prasę do panini lub patelnię grillową olejem i podgrzej na średnim ogniu.

Ułóż złożone bułki na prasie do panini lub patelni grillowej i zamknij pokrywkę. Podgrzewaj, aż uzyskasz złoty kolor i ser zacznie wypływać. Jeśli używasz patelni grillowej, obróć ją po około 2-3 minutach.

Przekroić na pół i natychmiast podawać.

Uwaga: Jeśli chcesz, użyj kromek chleba, aby przygotować pyszną grillowaną kanapkę z serem!

Przez Steve Cylka