Smażony głęboko wędzony Indyk Przepis
Proces głębokiego smażenia uszczelnia się w sokach indyka, ale dodatkowy smak z biisquettów smaku jabłkowego w palaczy Bradleya zadziwia cię… Podawaj z tradycyjnymi przymocowaniami z indyka z sosu i tłuczonych ziemniaków, a także warzywa korzeniowe i sałatkę, lub spróbuj Inne menu z indyka, które obejmuje frytki z białej kapusty i frytki. Można zastąpić pierś lub kurczak z indyka bez kości. Wypróbuj hikorowe bisquettes, aby uzyskać kolejne sensacja smaku!
Ingredients
1 cały dziki indyk (opcjonalnie dziki)
Dużo oleju według producenta frytkownicy
Preparation
Istnieje wiele opcji gotowania indyka w ten sposób.
Jedną z opcji jest marynowanie ptaka na 24 godziny przed gotowaniem. Użyj pasty cukrowo-solnej w proporcji 50/50, dokładnie przykryj indyka i przechowuj w lodówce.
Po 24 godzinach spłucz i osusz.
Metoda palenia
Wędź indyka na zimno przez 4 godziny przed ugotowaniem go we frytownicy.
Używając biszkietów o smaku jabłkowym, umieść indyka w wędzarni Bradley i wędź na zimno w temperaturze 40°C (100°F), od czasu do czasu obracając.
Zgodnie z zaleceniami producenta smażyć w głębokim tłuszczu zgodnie z wagą ptaka.
Spróbuj użyć oleju arachidowego, aby uzyskać dodatkowy smak.