Smoked And Stuffed Chicken Roll

Wędzone i nadziewane Rolka z kurczaka Przepis



Nalekana bułka z kurczaka stanowi świetny przedmiot bufetowy lub piknikowy, ponieważ goście mogą pomóc sobie w plasterkach!

Ingredients

1 kg (2 funty) piersi z kurczaka bez kości

500 ml (2 c) pokrojonych w plasterki świeżych grzybów

3 Cebule zielone - drobno posiekane

1 Średnia marchewka – drobno posiekana

1 Łodyga selera – drobno posiekana

30 ml (2 łyżki) masła

Sól, pieprz i przyprawa do drobiu do smaku

15 ml (1 łyżka stołowa) świeżego soku z cytryny

2 kromki chleba - pokrojone w kostkę

1 średni pomidor – pozbawiony nasion i pokrojony w kostkę

Preparation

Rozłóż pierś kurczaka i rozbij młotkiem.

Na maśle podsmaż grzyby, cebulę, marchewkę i seler.

Dodać przyprawy i sok z cytryny.

W małej misce wymieszaj chleb, pomidory i smażone warzywa.

Rozsmaruj na mięsie motylkowym.

Natrzyj skórę dodatkową porcją soku z cytryny.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury 90°C do 100°C (190°F do 220°F).

Umieść bułkę z kurczakiem na natłuszczonej ruszcie w górnej połowie wędzarni Bradley.

Wędź, używając biszkietów smakowych Special Blend przez 5 do 6 godzin lub do momentu, gdy termometr natychmiastowy wskaże 82°C. Czas gotowania będzie się różnić w zależności od wiatru i warunków pogodowych.