Wędzone i nadziewane Rolka z kurczaka Przepis
Nalekana bułka z kurczaka stanowi świetny przedmiot bufetowy lub piknikowy, ponieważ goście mogą pomóc sobie w plasterkach!
Ingredients
1 kg (2 funty) piersi z kurczaka bez kości
500 ml (2 c) pokrojonych w plasterki świeżych grzybów
3 Cebule zielone - drobno posiekane
1 Średnia marchewka – drobno posiekana
1 Łodyga selera – drobno posiekana
30 ml (2 łyżki) masła
Sól, pieprz i przyprawa do drobiu do smaku
15 ml (1 łyżka stołowa) świeżego soku z cytryny
2 kromki chleba - pokrojone w kostkę
1 średni pomidor – pozbawiony nasion i pokrojony w kostkę
Preparation
Rozłóż pierś kurczaka i rozbij młotkiem.
Na maśle podsmaż grzyby, cebulę, marchewkę i seler.
Dodać przyprawy i sok z cytryny.
W małej misce wymieszaj chleb, pomidory i smażone warzywa.
Rozsmaruj na mięsie motylkowym.
Natrzyj skórę dodatkową porcją soku z cytryny.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury 90°C do 100°C (190°F do 220°F).
Umieść bułkę z kurczakiem na natłuszczonej ruszcie w górnej połowie wędzarni Bradley.
Wędź, używając biszkietów smakowych Special Blend przez 5 do 6 godzin lub do momentu, gdy termometr natychmiastowy wskaże 82°C. Czas gotowania będzie się różnić w zależności od wiatru i warunków pogodowych.