Bourbon and Herb Smoked Turkey Recipe

Bourbon i Herb Walone Indyk Przepis



Turcja jest bardzo wszechstronnym białkiem. I moim zdaniem, podczas gdy pieczony indyk może być pyszny, jeśli jest odpowiedni. Wędzony przepis na indyka może osiągnąć wyniki, które przewyższają nawet wypchany i pieczony wakacyjny ptak.

W tym roku miałem okazję zabezpieczyć drugą indyk z lokalnej farmy z indyka. To był 16 funtów, cały naturalny zasięg podniesiony ptak. Widziałem to jako idealną okazję do palenia. A następnie pakowanie próżni i zamrozić szereg kawałków - szczególnie dużo pokrojonych mięsa na kanapki (patrz przepis poniżej).

Ingredients

Hodowla jednopasmowa, indyk naturalny

Dla suchej solanki:

Przygotuj mieszankę suszonych lub świeżych ziół.

Pamiętaj, że suszone zioła zapewnią bardziej intensywny smak. Używałam głównie świeżych ziół.

Cztery gałązki świeżego rozmarynu (odrywamy igły od łodygi)

Cztery gałązki świeżej szałwii

10 - 12 gałązek świeżego tymianku pospolitego

Cztery ząbki czosnku, obrane i posiekane

Dwa łyżeczki z nasion kopru włoskiego

Jeden łyżeczka skórki cytrynowej

Jeden łyżeczka płatków czerwonej papryki

Pół szklanki soli koszernej

Dwa łyżeczki cukru turbinado (cukier surowy)

Wszystkie składniki włóż do miski robota kuchennego i pulsuj, aż powstanie pasta.

Dla dymu:

Dwa jabłka - przekrojone na pół

Jedna duża cebula - przekrojona na pół

Trzy lub cztery całe ząbki czosnku

Cztery gałązki świeżego rozmarynu

Jedna filiżanka ulubionego Bourbona

Bisquettes z dębu whisky

Przepis na pyszną kanapkę:

Jedna półbagietka

Potrójny kremowy ser Brie

Galaretka z ostrej papryki

Rukola

Wędzony indyk w plasterkach

Preparation

Natrzyj mieszanką suchej solanki całego indyka – górę, dół i wnętrze jamy.
Indyka schłodzić bez przykrycia w lodówce przez 24 godziny.

Trzydzieści minut przed wędzeniem wyjmij indyka z lodówki i opłucz solankę – nie spiesz się i usuń solankę z ptaka. Użyj zimnej bieżącej wody.

Indyka dobrze osusz, a do wnęki włóż jabłka, cebulę i ząbki czosnku wraz z gałązkami rozmarynu.

Nasmaruj Bourbonem całą zewnętrzną część indyka.

Palić:

Wędź indyka na bisquettes z dębu whisky w temperaturze 220 - 225°F przez 6 - 8 godzin.

Podlewaj Bourbonem nie więcej niż trzy razy podczas całego procesu wędzenia.

Poszukaj temperatury wewnętrznej wynoszącej 150–160°F.

Gdy indyk osiągnie odpowiednią temperaturę i będzie gotowy, wyjmij go i odstaw na deskę do krojenia na 15–20 minut.

Usuń owoce i warzywa z jamy.

Rzeźbij, kroj i ciesz się!

Kanapka:

Rozetnij bagietkę i posmaruj Brie po jednej stronie chleba.

Galaretkę pieprzową rozsmaruj na drugiej stronie chleba.

Na serze ułóż plasterki wędzonego indyka.

Połóż rukolę na indyku, zamknij kanapkę i ciesz się smakiem!