Polędowce z kurczaka Owinięte boczkiem
Ten przepis na polędwicę z kurczaka z boczkiem jest idealnym połączeniem kremowego i chrupiącego z odrobiną dymnego smaku. Doprawiony czosnkiem, cebulą i imbirem kurczak jest nadziewany serem śmietankowym, chipsami tortilli i owinięty grubym pociętym boczkiem, a następnie wędzony do perfekcji w palacza Bradleya.
Ingredients
7 polędwiczek z kurczaka
1 opakowanie grubego boczku
1 łyżeczka. Proszek cebulowy
1 łyżeczka. Czosnek w proszku
1 łyżeczka. Mielonego imbiru
1 łyżeczka. Sól
1 łyżeczka. Pieprz mielony
½ bloku serka śmietankowego
Paski Tortilli
Ser Cheddar Wheel Hennings z czosnkiem i koperkiem
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stół Bradley Smoker
Bradley Smoker Nieprzywierające maty silikonowe
Narzędzia dla palaczy Bradley
Trio Timesticków Thermoworks
Thermoworks Thermapen One
Ustawienia palacza Bradley:
Drewno: Mieszanka Huntera
Temperatura: 226 F (107,8°C)
Timer dymu: 60 minut
Timer: 105 minut
Preparation
Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker wymienione ustawienia.
Każdą polędwiczkę z kurczaka doprawiamy sproszkowanym czosnkiem, sproszkowaną cebulą, mielonym imbirem, solą i pieprzem.
Za pomocą noża pokrój ½ bloku serka śmietankowego w długie paski. Ser pokroić w drobną kostkę.
Weź przyprawionego kurczaka i połóż jeden pasek serka śmietankowego na środku kurczaka. Posyp odrobiną sera, chipsami tortilla i zawiń w paski boczku.
Gotuj przez około 105 minut lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura kurczaka osiągnie 165 stopni F (73,9 °C).
Cieszyć się!
Przepis: Bryan Edwards – Moody smakosz Tulsa