Chicken Tenderloins Wrapped in Bacon

Polędowce z kurczaka Owinięte boczkiem



Ten przepis na polędwicę z kurczaka z boczkiem jest idealnym połączeniem kremowego i chrupiącego z odrobiną dymnego smaku. Doprawiony czosnkiem, cebulą i imbirem kurczak jest nadziewany serem śmietankowym, chipsami tortilli i owinięty grubym pociętym boczkiem, a następnie wędzony do perfekcji w palacza Bradleya.

Ingredients

7 polędwiczek z kurczaka

1 opakowanie grubego boczku

1 łyżeczka. Proszek cebulowy

1 łyżeczka. Czosnek w proszku

1 łyżeczka. Mielonego imbiru

1 łyżeczka. Sól

1 łyżeczka. Pieprz mielony

½ bloku serka śmietankowego

Paski Tortilli

Ser Cheddar Wheel Hennings z czosnkiem i koperkiem

    Użyte wyposażenie:

    P10 Bradley Palacz

    Składany stół Bradley Smoker

    Bradley Smoker Nieprzywierające maty silikonowe

    Narzędzia dla palaczy Bradley

    Trio Timesticków Thermoworks

    Thermoworks Thermapen One

    Ustawienia palacza Bradley:

    Drewno: Mieszanka Huntera

    Temperatura: 226 F (107,8°C)

    Timer dymu: 60 minut

    Timer: 105 minut

    Preparation

    Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker wymienione ustawienia.

    Każdą polędwiczkę z kurczaka doprawiamy sproszkowanym czosnkiem, sproszkowaną cebulą, mielonym imbirem, solą i pieprzem.

    Za pomocą noża pokrój ½ bloku serka śmietankowego w długie paski. Ser pokroić w drobną kostkę.

    Weź przyprawionego kurczaka i połóż jeden pasek serka śmietankowego na środku kurczaka. Posyp odrobiną sera, chipsami tortilla i zawiń w paski boczku.

    Gotuj przez około 105 minut lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura kurczaka osiągnie 165 stopni F (73,9 °C).

    Cieszyć się!

    Przepis: Bryan Edwards – Moody smakosz Tulsa