Oriental Noodle Soup with Hot Smoked Duck Breast

Orientalna zupa z makaronem z gorącą Wędzona kaczka Pierś

Sandra Tate

Trochę przechodzi długą drogę. Tylko jedna wędzona pierś kaczki wystarcza, aby ta rewelacyjna orientalna zupa z makaronem dla 4.

Ingredients

Wyleczyć :

2 piersi z kaczki

30 g soli morskiej

30 g miękkiego brązowego cukru

(porcja dla 4)

12 suszonych grzybów shitake

1 czerwone chilli

2 ząbki czosnku

2,5 cm świeżego korzenia imbiru

pół małej kapusty włoskiej

6 cebul dymki

1 łyżka oleju sezamowego

1 łyżeczka soli

2 łyżki jasnego sosu sojowego

1 łyżka Mirinu

1 gwiazdka anyżu

1 opakowanie świeżego, drobnego makaronu jajecznego

Preparation

Wędzenie na gorąco piersi z kaczki to pestka dzięki Bradley Smoker.

Piersi zwykle dostarczane są parami, więc należy wędzić przynajmniej jedną parę, aby zostało jej wystarczająco dużo do pokrojenia w cienkie plasterki i zjedzenia na zimno.

Dla 2 piersi z kaczki będziesz potrzebować lekarstwa 30 g soli morskiej zmieszane z 30 g miękkiego brązowego cukru - natrzeć szczególnie stroną mięsną i delikatnie skórę, następnie zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę.

Rozpakuj i dobrze wypłucz, a następnie całkowicie osusz papierem kuchennym.

Rozgrzej szafkę Bradley do 100°C/225°F i dodaj do stosu biszkiety z drewna wiśniowego.

Połóż suche piersi na drucianej kratce Bradley i umieść pod nią tackę ociekową w szafce.

Dym gorącym przez 2 godziny, następnie wyjmij, zawiń w folię i odstaw na czas przygotowania zupy.

Najpierw przygotuj warzywa.

Hojnie przykryj 12 suszonych grzybów shitake we wrzącej wodzie i odstawić na godzinę; drobno pokroić 1 czerwone chilli; obrać i drobno pokroić 2 ząbki czosnku; obierz i posiekaj 2,5 cm świeżego korzenia imbiru; plasterek pół małej kapusty włoskiej w paski o szerokości 1 cm (usuwając rdzeń kapusty); umyć i przyciąć 6 cebul dymki i pokroić ukośnie na 1 cm kawałki.

Po namoczeniu shitake wyjmij je i pokrój.

Zarezerwuj płyn.

Używając wrzącej wody, bulionu shitake i dobrej jakości bulionu z kurczaka 1 litr bulionu.

Teraz dodaj 1 łyżka oleju sezamowego na duży wok i mieszając smaż chili, imbir i czosnek przez 1 minutę.

Wlać bulion razem z 1 łyżeczka soli; 2 łyżki jasnego sosu sojowego; 1 łyżka Mirinu lub wino ryżowe; I 1 gwiazdka anyżu.

Doprowadź całość do wrzenia, dodaj pokrojoną w plasterki kapustę i grzyby shitake, smaż przez kolejne 3 minuty 1 opakowanie świeżego, drobnego makaronu jajecznego i a cienko pokrojona wędzona pierś z kaczki.

Po 2 minutach zdejmij z ognia i posyp pokrojoną w plasterki cebulą dymką.

Podzielić pomiędzy 4 głębokie, ogrzane miski i natychmiast podawać.

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now