Orientalna zupa z makaronem z gorącą Wędzona kaczka Pierś
Trochę przechodzi długą drogę. Tylko jedna wędzona pierś kaczki wystarcza, aby ta rewelacyjna orientalna zupa z makaronem dla 4.
Ingredients
Wyleczyć :
2 piersi z kaczki
30 g soli morskiej
30 g miękkiego brązowego cukru
(porcja dla 4)
12 suszonych grzybów shitake
1 czerwone chilli
2 ząbki czosnku
2,5 cm świeżego korzenia imbiru
pół małej kapusty włoskiej
6 cebul dymki
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżeczka soli
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 łyżka Mirinu
1 gwiazdka anyżu
1 opakowanie świeżego, drobnego makaronu jajecznego
Preparation
Wędzenie na gorąco piersi z kaczki to pestka dzięki Bradley Smoker.
Piersi zwykle dostarczane są parami, więc należy wędzić przynajmniej jedną parę, aby zostało jej wystarczająco dużo do pokrojenia w cienkie plasterki i zjedzenia na zimno.
Dla 2 piersi z kaczki będziesz potrzebować lekarstwa 30 g soli morskiej zmieszane z 30 g miękkiego brązowego cukru - natrzeć szczególnie stroną mięsną i delikatnie skórę, następnie zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę.
Rozpakuj i dobrze wypłucz, a następnie całkowicie osusz papierem kuchennym.
Rozgrzej szafkę Bradley do 100°C/225°F i dodaj do stosu biszkiety z drewna wiśniowego.
Połóż suche piersi na drucianej kratce Bradley i umieść pod nią tackę ociekową w szafce.
Dym gorącym przez 2 godziny, następnie wyjmij, zawiń w folię i odstaw na czas przygotowania zupy.
Najpierw przygotuj warzywa.
Hojnie przykryj 12 suszonych grzybów shitake we wrzącej wodzie i odstawić na godzinę; drobno pokroić 1 czerwone chilli; obrać i drobno pokroić 2 ząbki czosnku; obierz i posiekaj 2,5 cm świeżego korzenia imbiru; plasterek pół małej kapusty włoskiej w paski o szerokości 1 cm (usuwając rdzeń kapusty); umyć i przyciąć 6 cebul dymki i pokroić ukośnie na 1 cm kawałki.
Po namoczeniu shitake wyjmij je i pokrój.
Zarezerwuj płyn.
Używając wrzącej wody, bulionu shitake i dobrej jakości bulionu z kurczaka 1 litr bulionu.
Teraz dodaj 1 łyżka oleju sezamowego na duży wok i mieszając smaż chili, imbir i czosnek przez 1 minutę.
Wlać bulion razem z 1 łyżeczka soli; 2 łyżki jasnego sosu sojowego; 1 łyżka Mirinu lub wino ryżowe; I 1 gwiazdka anyżu.
Doprowadź całość do wrzenia, dodaj pokrojoną w plasterki kapustę i grzyby shitake, smaż przez kolejne 3 minuty 1 opakowanie świeżego, drobnego makaronu jajecznego i a cienko pokrojona wędzona pierś z kaczki.
Po 2 minutach zdejmij z ognia i posyp pokrojoną w plasterki cebulą dymką.
Podzielić pomiędzy 4 głębokie, ogrzane miski i natychmiast podawać.
wiśnia
Drewno
Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.
Shop Now