alt="Smoked duck"

Najlepiej wędzone Kaczka Przepis



Niezależnie od tego, czy podnosisz domowe kaczki, czy polujesz je tak, jak wiele w miesiącach zimowych, mamy przepis, który podnieci oczy i mrowi w języku!

Kaczka oferuje odważniejszy smak niż inne ptactwo, takie jak indyk lub kurczak. Dlatego tak wielu ludzi lubi paliło.

Kolejnym powodem, dla którego kaczka jest idealną paszą dla palacza spożywczego, jest to, że są grubsze niż inne ptaki gier. Jak dobrze wiesz, zawartość tłuszczu zachowuje wilgoć i pochłania dymny smak lepiej niż chude mięso.

Ten przepis działa dobrze zarówno dla kaczek domowych, jak i dzikich. Więc cokolwiek masz pod ręką (czy to Mallard, Wood, Cannie czy Speck), powinno działać, o ile nie jest to ultra-letnie. Oto kilka szybkich rekomendacji, zanim przejdziemy do mięsa rzeczy.

Ingredients

Lekarstwo:

3 łyżki (45 ml) pasty cukrowej Bradley

2 łyżeczki (10 ml) przyprawy do drobiu

2 łyżeczki (10 ml) cebuli w postaci granulatu lub proszku

1 łyżeczka (5 ml) papryki

1 łyżeczka (5 ml) szałwii - wcieranej

1 łyżeczka (5 ml) majeranku

1 łyżeczka (5 ml) tymianku

1 łyżeczka (5 ml) białego pieprzu

1 łyżeczka (5 ml) czosnku w granulkach lub proszku

2 liście laurowe pokrojone nożyczkami w cienkie paski (posypane na końcu)

Preparation

Wczesne przygotowanie (tydzień przerwy):

Lekarstwo

Umyj kaczkę (kaczki) i usuń nadmiar tłuszczu z ciała wewnątrz i na zewnątrz, pozostawiając skórę.

Dobrze przebij piersi i uda.
W dużym pojemniku wymieszaj powyższą kurację i natrzyj całego ptaka, zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz.

Załóż pokrywkę pojemnika do peklowania i utwardzaj przez 6 dni w lodówce. W trakcie utwardzania ponownie wielokrotnie przetrzyj wszystkie powierzchnie.

Końcowe przygotowanie (jeden dzień wolny):

Dobrze opłucz kaczki zimną wodą i osusz ręcznikiem papierowym.

Wypełnij jamę ciała zmiętą gazetą owiniętą w ręczniki papierowe.

Teraz owiń kaczkę ręcznikami papierowymi i ponownie owiń gazetą. Umieść pod kaczką papierowy ręcznik i gazetę, aby wchłonęły płyny.

Przechowywać przez noc w lodówce.

Palenie Kaczki (Rano):

Do zabezpieczenia kaczki użyj sznurka rzeźniczego. Powieś lub umieść ptaka w wędzarni tak, aby pierś była skierowana w dół (zalecamy użycie solidnego haczyka w kształcie litery S, aby powiesić go ogonem do góry. Dzięki temu dym będzie łatwiej przepływał przez całe ciało).

Susz kaczkę w wędzarni Bradley bez dymu przez godzinę w temperaturze 140°F. Chodzi o to, aby pozbyć się lepkości skóry.

Teraz jesteś gotowy na dym. Wędzić kaczkę w najniższej możliwej temperaturze przez około trzy godziny, używając wybranego drewna (owoce, orzechy). Zwiększ temperaturę do 50°F i kontynuuj wędzenie przez kolejne trzy godziny.

Gotowanie kaczki (wieczór):

W nagrzanym piekarniku kuchennym o temperaturze 350°F umieść kaczkę na podwyższonej drucianej kratce wewnątrz patelni. Patelnia powinna mieć głębokość co najmniej jednego cala, aby zebrać stopiony tłuszcz.

Przykryj folią aluminiową i piecz, aż wewnętrzna temperatura ptaka osiągnie 170°F. Możesz sprawdzić, czy piersi i uda są gotowe, na wypadek, gdyby Twój piekarnik smażył z jednej strony goręcej niż z drugiej.

Mamy nadzieję, że spodoba Ci się ten przepis tak samo jak nam.