Kurczak lizaki
Ten przepis na kurczaka Lollipops jest idealny na każdą okazję! To sprawi, że chcesz więcej!
Ingredients
6 udek z kurczaka
2 łyżki nacierania drobiu
2 łyżki przyprawy chipotle
Sos BBQ z wiśniami i burbonem
Preparation
Usuń mięso pomiędzy końcem kości a udem. Pozostawienie odsłoniętego patyczka „lollipop”.
Dociśnij mięso i skórę do siebie tak, aby lizak sam stanął, następnie przykryj końce kurczaka folią.
Odkurz lizaki moją pastą do drobiu i odrobiną dodatkowej przyprawy chipotle.
Połóż lizaki na tacy, włóż je do Bradleya z brykietami mesquite i wędź w temperaturze 370°F. (185°C), aż skóra się ujędrni, a temperatura wewnętrzna wyniesie około 165°F. (74°C).
Posmaruj je sosem BBQ na bazie czereśni i bourbona, który podgrzano na patelni.
Włóż je z powrotem, aby ujędrniły się na 10 minut, a teraz ciesz się!
Przepis autorstwa: gra i płomienie