Chicken Lollipops

Kurczak lizaki



Ten przepis na kurczaka Lollipops jest idealny na każdą okazję! To sprawi, że chcesz więcej!

Ingredients

6 udek z kurczaka

2 łyżki nacierania drobiu

2 łyżki przyprawy chipotle

Sos BBQ z wiśniami i burbonem

Preparation

Usuń mięso pomiędzy końcem kości a udem. Pozostawienie odsłoniętego patyczka „lollipop”.

Dociśnij mięso i skórę do siebie tak, aby lizak sam stanął, następnie przykryj końce kurczaka folią.

Odkurz lizaki moją pastą do drobiu i odrobiną dodatkowej przyprawy chipotle.

Połóż lizaki na tacy, włóż je do Bradleya z brykietami mesquite i wędź w temperaturze 370°F. (185°C), aż skóra się ujędrni, a temperatura wewnętrzna wyniesie około 165°F. (74°C).

Posmaruj je sosem BBQ na bazie czereśni i bourbona, który podgrzano na patelni.

Włóż je z powrotem, aby ujędrniły się na 10 minut, a teraz ciesz się!

Przepis autorstwa: gra i płomienie