Sticky Smoked Orange Duck

Lepki wędzony Pomarańczowa kaczka



Rozkoszuj się soczystym i aromatycznym naczyniem tym przepysznym przepisem wędzonym kaczki! Miód i pomarańczowe marynaty, nasycone czosnkiem i imbirem, zapewnia subtelną słodycz, która idealnie łączy się z dymnym smakiem z drewna wiśniowego. Idealny na każdą specjalną okazję lub przyjęcie obiadowe!

Ingredients

1 Duża kaczka

½ szklanki miodu/syropu klonowego

1 Duża pomarańcza

1 Tbsp koszerna sól płatkowa

1 Tsp czosnek

1 Tsp ożywić

⅓ szklanki soi

⅓ szklanki oleju sezamowego

Preparation

Czas przygotowania: 10 minut

Czas gotowania: 4-5 godzin

Czas całkowity: 16 godzin

Mieszanki drewna: wiśnia

Krok 1: Wymieszaj ¼ szklanki miodu/syropu klonowego, 1 łyżkę stołową soli, 1/3 szklanki soi, 1/3 szklanki oleju sezamowego

Krok 2: Wytrzyj kaczkę do sucha i nakłuj skórę (uważaj, aby nie przekłuć mięsa)

Krok 3: Połóż kaczkę na odwróconej tacy Bradley i nałóż na nią marynatę. Na koniec wstawić do lodówki bez przykrycia na 12 godzin

Krok 4: Wyjmij kaczkę z lodówki i wytrzyj sól/marynatę. Wytrzyj skórę do sucha

Krok 5: Ustaw Bradleya na 150ºF, gdy Bradley będzie już rozgrzany, włóż kaczkę (układając na tacy pierś do góry lub wiszącą). To tylko przez pierwszą godzinę, twoja kaczka powinna już nabrać koloru

Krok 6: Kiedy kaczka jest w wędzarni, wymieszaj ¼ miodu/syropu klonowego, 1 x łyżeczkę czosnku, 1 łyżeczkę imbiru, ½ soku pomarańczowego

Krok 7: Zwiększ Bradleya do 250°F i podlać. Chcesz posmarować kaczkę co godzinę, aż osiągnie 170 stopniºF wewnętrznie

Krok 8: Rozgrzej piekarnik do 500°F. Połóż kaczkę na blasze i włóż do piekarnika na 3-5 minut lub do momentu, aż skórka będzie chrupiąca

Krok 9: Pozwól kaczce odpocząć przez 10 minut

Krok 10: JEDZ!

Stworzone przez Brandona Tobiasza