How to Make Beer Can Smoked Chicken

Jak zrobić piwo wędzone Kurczak



Przygotuj się na przepyszną ucztę z przepisem z kurczaka wędzonego piwa. Dzięki aromatycznej mieszance przypraw jako pocierania kurczaka stoi wysoko na puszce na piwo, jednocześnie fachowo wędzonym w palaczu Bradley P-10. Gdy kurczak osiągnie soczystą wewnętrzną temperaturę 175ºF, czas na delektowanie się delikatnymi i dymnymi smakami w każdym pysznym ugryzieniu.

Ingredients

1 łyżka grubej soli

1 łyżka grubego pieprzu

1 łyżka proszku cebulowego

1 łyżka czosnku w proszku

1 łyżeczka kminku

1 łyżeczka papryki

1 łyżeczka mielonego pieprzu

1 Puszka piwa

Preparation

Rozgrzej wędzarnię Bradley P-10, aby uzyskać temperaturę gotowania 240°F (115°C), czas wędzenia przez 4 godziny i czas wędzenia przez 2 godziny.

Połącz przyprawy i użyj ich jako nacierania, aby posmarować całego kurczaka.

Włóż piwo do rondla i zagotuj, a gdy skończy się gotować przez 5 minut, wlej je z powrotem do puszki z piwem.

Połóż kurczaka na puszce po piwie, tak aby stał pionowo, uważając, aby nie popchnąć go całkowicie w dół.

Umieść kurczaka w wędzarni i wędź, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 79°C.

Gdy kurczak skończy wędzić przez 4 godziny, wyjmij go, przekrój i ciesz się smakiem!

Przepis autorstwa: Palę z Joe