How To Make Traditional Smoked Thanksgiving Turkey

Jak zrobić tradycyjne wędzone Turcja Święta Dziękczynienia



Pyszny wędzony indyk na Święto Dziękczynienia! Tylko prosta przyprawa i doskonałość Bradley Smoker.

Ingredients

20-funtowy indyk

6 Zmielonych ząbków czosnku

Świeże liście tymianku

Świeży posiekany rozmaryn

1 łyżka mielonego czarnego pieprzu

½ Łyżka soli koszernej

½ Funtowe masło

Preparation

Rozgrzej wędzarnię do 148°C przez 15 minut.

W małej misce dodaj masło, czosnek, tymianek, rozmaryn, czarny pieprz i sól koszerną.

Oddziel skórę od piersi indyka i włóż mieszankę maślano-ziołową do tej „kieszeni”. Mieszanką pokrywamy całą pierś i doprawiamy całego indyka solą i pieprzem.

Wędzić indyka przez 3 do 4 godzin. Można użyć biszkoptów wiśniowych. Pożądana temperatura wewnętrzna wynosi 175°F (80°C) w udzie i 160°F (71°C) w piersi. Po wyjęciu z wędzarni indyk będzie nadal gotowany, aż do osiągnięcia końcowej temperatury w piersi wynoszącej 165°F (74°C).

Przed podaniem odstaw na 15 minut i ciesz się smakiem!