Jak zrobić wędzone Suche pocieranie skrzydeł Przepis
Czułe, soczyste wędzone skrzydła suchego pocierania, które z pewnością będą hitem na imprezę!
Ingredients
Skrzydełka:
2-funtowe skrzydełka z kurczaka
4 Zmiażdżone ząbki czosnku
¼ szklanki soli
¼ szklanki brązowego cukru
1 łyżka płatków czerwonej papryki
1 łyżeczka suszonego tymianku
Pocierać:
¼ szklanki brązowego cukru
½ łyżeczki granulowanej cebuli
¼ łyżeczki wędzonej papryki
¼ łyżeczki pieprzu chili
¼ łyżeczki czosnku w proszku
¼ łyżeczki soli koszernej
Preparation
W dużej misce wymieszaj składniki solanki (czosnek, sól, brązowy cukier, czerwoną paprykę i tymianek), aż się rozpuszczą.
Dodaj skrzydełka kurczaka do solanki i pozostaw w lodówce na 24 godziny.
Następnego dnia wyjmij skrzydełka z solanki, opłucz je i osusz.
Ustaw temperaturę wędzarni na 180°F (82°C) i rozgrzej ją.
W małej misce wymieszaj wszystkie składniki nacierania. Dopraw skrzydełka tą mieszanką do nacierania.
Umieść skrzydełka w wędzarni i wędź je przez 60 do 90 minut. Do tego przepisu możesz użyć bisquettes mesquite.
Dokończ swój przepis na grillu. Rozgrzej grill do 232°C (450°F). Umieść w nim skrzydełka i smaż je przez 3 do 5 minut.
Zdejmij je z grilla i podawaj.