How To Make Smoked Dry Rub Wings Recipe

Jak zrobić wędzone Suche pocieranie skrzydeł Przepis



Czułe, soczyste wędzone skrzydła suchego pocierania, które z pewnością będą hitem na imprezę!

Ingredients

Skrzydełka:

2-funtowe skrzydełka z kurczaka

4 Zmiażdżone ząbki czosnku

¼ szklanki soli

¼ szklanki brązowego cukru

1 łyżka płatków czerwonej papryki

1 łyżeczka suszonego tymianku

Pocierać:

¼ szklanki brązowego cukru

½ łyżeczki granulowanej cebuli

¼ łyżeczki wędzonej papryki

¼ łyżeczki pieprzu chili

¼ łyżeczki czosnku w proszku

¼ łyżeczki soli koszernej

Preparation

W dużej misce wymieszaj składniki solanki (czosnek, sól, brązowy cukier, czerwoną paprykę i tymianek), aż się rozpuszczą.

Dodaj skrzydełka kurczaka do solanki i pozostaw w lodówce na 24 godziny.

Następnego dnia wyjmij skrzydełka z solanki, opłucz je i osusz.

Ustaw temperaturę wędzarni na 180°F (82°C) i rozgrzej ją.

W małej misce wymieszaj wszystkie składniki nacierania. Dopraw skrzydełka tą mieszanką do nacierania.

Umieść skrzydełka w wędzarni i wędź je przez 60 do 90 minut. Do tego przepisu możesz użyć bisquettes mesquite.

Dokończ swój przepis na grillu. Rozgrzej grill do 232°C (450°F). Umieść w nim skrzydełka i smaż je przez 3 do 5 minut.

Zdejmij je z grilla i podawaj.