Jak zrobić kremowe Kurczak i boczek Ciasto
Rozkoszuj się pocieszającymi smakami tych pysznych wędzonych ciastek z kurczaka i boczku. Doprawione z pocieraniem czosnku aromatycznego, piersi z kurczaka, filety z kurczaka są fachowo wędzone do perfekcji, podczas gdy boczek i warzywa gotują do miękkiej i pikantnej mieszanki. W połączeniu z kremowym sosem tymianku, te indywidualne ciasta, wykonane z łuszczącego się ciasta zaczepowego, oferują cudowne wrażenia kulinarne, które ogrzewają twoje serce i kuszą twoje kubki smakowe.
Ingredients
3-4 filety z piersi kurczaka
2 Plastry boczku, posiekane
750 ml bulionu z kurczaka
2-3 łyżeczki @lanesbbqau Czosnek² Rub
3 Łodygi selera obrane i pokrojone w kostkę
2 Marchewki obrane i pokrojone w kostkę
2 łyżki mąki zwykłej
2 łyżeczki świeżych liści tymianku
125 ml mleka
250 ml gęstej śmietanki
2 łyżeczki musztardy pełnoziarnistej
Preparation
Ustaw na 300°F (148°C).
Dopraw kurczaka pastą Lane's Garlic² Rub.
Wędź kurczaka, aż będzie gotowy według twoich upodobań.
Przygotuj warzywa i bekon.
Smaż bekon i warzywa razem, aż zmiękną.
Dodać mąkę i wymieszać całość.
Do wywaru dodać pokrojonego wędzonego kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Gotuj, aż mieszanina zgęstnieje.
Dodaj śmietanę, mleko i tymianek, gotuj na wolnym ogniu do konsystencji, którą lubisz.
Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia i uformuj ciasta z ciasta francuskiego i ulubionego ciasta.