How to Make Creamy Chicken and Bacon Pie

Jak zrobić kremowe Kurczak i boczek Ciasto



Rozkoszuj się pocieszającymi smakami tych pysznych wędzonych ciastek z kurczaka i boczku. Doprawione z pocieraniem czosnku aromatycznego, piersi z kurczaka, filety z kurczaka są fachowo wędzone do perfekcji, podczas gdy boczek i warzywa gotują do miękkiej i pikantnej mieszanki. W połączeniu z kremowym sosem tymianku, te indywidualne ciasta, wykonane z łuszczącego się ciasta zaczepowego, oferują cudowne wrażenia kulinarne, które ogrzewają twoje serce i kuszą twoje kubki smakowe.

Ingredients

3-4 filety z piersi kurczaka

2 Plastry boczku, posiekane

750 ml bulionu z kurczaka

2-3 łyżeczki @lanesbbqau Czosnek² Rub

3 Łodygi selera obrane i pokrojone w kostkę

2 Marchewki obrane i pokrojone w kostkę

2 łyżki mąki zwykłej

2 łyżeczki świeżych liści tymianku

125 ml mleka

250 ml gęstej śmietanki

2 łyżeczki musztardy pełnoziarnistej

Preparation

Ustaw na 300°F (148°C).

Dopraw kurczaka pastą Lane's Garlic² Rub.

Wędź kurczaka, aż będzie gotowy według twoich upodobań.

Przygotuj warzywa i bekon.

Smaż bekon i warzywa razem, aż zmiękną.

Dodać mąkę i wymieszać całość.

Do wywaru dodać pokrojonego wędzonego kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Gotuj, aż mieszanina zgęstnieje.

Dodaj śmietanę, mleko i tymianek, gotuj na wolnym ogniu do konsystencji, którą lubisz.

Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia i uformuj ciasta z ciasta francuskiego i ulubionego ciasta.