The Perfect Smoked Duck Breast Recipe

. Idealna wędzona kaczka Przepis na piersi



Sekret, który zrobił ten doskonały wędzony przepis na piersi z kaczką, leży w marynatie. Sok jabłkowy jest gwarancją, że mięso okaże się soczyste i delikatne. Podawać go sam. Lub spróbuj zrobić kanapkę, sałatkę, owijaj lub podawaj na makaronie.

Ingredients

2 Piersi z kaczki bez kości

2 szklanki soku jabłkowego

1 łyżka grubej soli koszernej

1 łyżka białego cukru

1 łyżka sosu sojowego

½ łyżeczki papryki

½ łyżeczki czosnku w proszku

½ łyżeczki suszonej bazylii

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Preparation

Wymieszaj sok z całą solą, cukrem i przyprawami, aż sól i cukier się rozpuszczą.

Kaczkę ułożyć w naczyniu i zalać solanką. Obróć kaczkę kilka razy i przykryj naczynie folią spożywczą. Włóż rybę do lodówki i pozostaw ją w marynacie na 4 godziny

Połóż pierś kaczki na stojaku wędzarniczym.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając drewna wiśniowego, pekanowego, klonowego lub innego drewna.

Wędzić kaczkę przez około 2 ½ – 3 godziny lub do momentu, aż wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie 50°F.