Grilled Buffalo Chicken Meatballs

Grillowany Buffalo Chicken klopsy



Dowiedz się, jak zrobić pyszne grillowane klopsiki z kurczaka Buffalo od zera.

Ingredients

 1 funt mielonego kurczaka

1 szklanka bułki tartej Panko

1 jajko

2 łyżki Buffalo Rub

1 szklanka sera pleśniowego

¼ Kubek sosu ze skrzydełek bawolego

Szalotki do dekoracji

Preparation

Wymieszaj mielonego kurczaka, jajko, ½ filiżanka sera pleśniowego i nacieraj bułką tartą, a następnie zacznij powoli dodawać bułkę tartą, aż konsystencja nie będzie już lepka i łatwo uformuje się w kulkę.

Formuj kulki i posyp je na zewnątrz odrobiną masła bawolego.

Umieść kulki z kurczaka na grillu lub wędzarni w temperaturze 300–350°F (148,9ºC-176.7ºC) i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165°F (73,9ºC).

Zdejmij z grilla lub wędzarni i skrop sosem ze skrzydełek bawolego, zarezerwowanym serem pleśniowym i posiekaną cebulką.

Przepis: Jacob Parmentier