Grillowany Buffalo Chicken klopsy
Dowiedz się, jak zrobić pyszne grillowane klopsiki z kurczaka Buffalo od zera.
Ingredients
1 funt mielonego kurczaka
1 szklanka bułki tartej Panko
1 jajko
2 łyżki Buffalo Rub
1 szklanka sera pleśniowego
¼ Kubek sosu ze skrzydełek bawolego
Szalotki do dekoracji
Preparation
Wymieszaj mielonego kurczaka, jajko, ½ filiżanka sera pleśniowego i nacieraj bułką tartą, a następnie zacznij powoli dodawać bułkę tartą, aż konsystencja nie będzie już lepka i łatwo uformuje się w kulkę.
Formuj kulki i posyp je na zewnątrz odrobiną masła bawolego.
Umieść kulki z kurczaka na grillu lub wędzarni w temperaturze 300–350°F (148,9ºC-176.7ºC) i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165°F (73,9ºC).
Zdejmij z grilla lub wędzarni i skrop sosem ze skrzydełek bawolego, zarezerwowanym serem pleśniowym i posiekaną cebulką.
Przepis: Jacob Parmentier