Gorący Kurczak Przepis na płaskie
Ten płaski chleb z kurczaka jest łatwy do zrobienia, ale wyzywająco jest podstawą. Kiedy zastanawiasz się, co powinieneś zrobić na obiad w drodze do domu z pracy; Wypróbuj mój przepis. Próbuję zrobić obiad, który nie tylko moja żona i ja możemy jeść, ale moja córka zje. Czasami jest tylko w nastroju węglowodanów, więc może jeść tylko chleb, obiecuję, że reszta kanapki nie zawiedzie.
Ingredients
2 piersi z kurczaka (bez kości)
2 szklanki grzanek
2 szklanki majonezu
⅓ szklanki soku z cytryny
1 łyżka proszku cebulowego
1 łyżeczka soli
2 szklanki pokrojonego w kostkę sera cheddar
4 Podpłomyki
Ostry sos Sriracha
Składniki nacierać:
1 łyżka wędzonej papryki
1 łyżeczka chilli w proszku
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 odrobina zmielonej soli morskiej
1 odrobina zmielonej mieszanki ziaren pieprzu
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka mielonego białego pieprzu
Używając pustego pojemnika na przyprawy, dodaj powyższe składniki do jednego pojemnika i wymieszaj.
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Maty nieprzywierające
Termometr Mk4 z natychmiastowym odczytem
Składany stół Bradley
Ustawienie palacza Bradley:
Czas gotowania: 120 minut
Temperatura: 226°F lub 107°C
Drewno: mieszanka hikory
Czas palenia: 60 minut
Preparation
Ustaw Bradley Smoker na ustawienia wymienione powyżej.
Za pomocą pasty (wymienionej powyżej) posmaruj pierś kurczaka i umieść ją w wędzarni o temperaturze 226°F (107,8°C). Wędzić przez około 2 godziny lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 165°F (73,9°C).
Wyjmij wędzarnię i pokrój ją w kostkę.
W misce wymieszaj kurczaka, grzanki, majonez, sok z cytryny, cebulę w proszku, sól i ser cheddar.
Na patelni dodaj składniki i wędź w temperaturze 160°C, aż ser się roztopi (około 30 minut).
Nałóż dużą łyżkę mieszanki z kurczakiem na podpłomyk, skrop srirachą i opiekaj.
Smacznego!