Hot Chicken Flatbread

Gorący Kurczak Przepis na płaskie



Ten płaski chleb z kurczaka jest łatwy do zrobienia, ale wyzywająco jest podstawą. Kiedy zastanawiasz się, co powinieneś zrobić na obiad w drodze do domu z pracy; Wypróbuj mój przepis. Próbuję zrobić obiad, który nie tylko moja żona i ja możemy jeść, ale moja córka zje. Czasami jest tylko w nastroju węglowodanów, więc może jeść tylko chleb, obiecuję, że reszta kanapki nie zawiedzie.

Ingredients

2 piersi z kurczaka (bez kości)

2 szklanki grzanek

2 szklanki majonezu

⅓ szklanki soku z cytryny

1 łyżka proszku cebulowego

1 łyżeczka soli

2 szklanki pokrojonego w kostkę sera cheddar

4 Podpłomyki

Ostry sos Sriracha

    Składniki nacierać:

    1 łyżka wędzonej papryki

    1 łyżeczka chilli w proszku

    1 łyżeczka pieprzu cayenne

    1 odrobina zmielonej soli morskiej

    1 odrobina zmielonej mieszanki ziaren pieprzu

    1 łyżeczka proszku cebulowego

    1 łyżeczka czosnku w proszku

    1 łyżeczka mielonego białego pieprzu

    Używając pustego pojemnika na przyprawy, dodaj powyższe składniki do jednego pojemnika i wymieszaj.

    Użyte wyposażenie:

    P10 Bradley Palacz

    Maty nieprzywierające

    Termometr Mk4 z natychmiastowym odczytem

    Składany stół Bradley

    Ustawienie palacza Bradley:

    Czas gotowania: 120 minut

    Temperatura: 226°F lub 107°C

    Drewno: mieszanka hikory

    Czas palenia: 60 minut

    Preparation

    Ustaw Bradley Smoker na ustawienia wymienione powyżej.

    Za pomocą pasty (wymienionej powyżej) posmaruj pierś kurczaka i umieść ją w wędzarni o temperaturze 226°F (107,8°C). Wędzić przez około 2 godziny lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 165°F (73,9°C).

    Wyjmij wędzarnię i pokrój ją w kostkę.

    W misce wymieszaj kurczaka, grzanki, majonez, sok z cytryny, cebulę w proszku, sól i ser cheddar.

    Na patelni dodaj składniki i wędź w temperaturze 160°C, aż ser się roztopi (około 30 minut).

    Nałóż dużą łyżkę mieszanki z kurczakiem na podpłomyk, skrop srirachą i opiekaj.

    Smacznego!