Fettuccine Alfredo With Smoked Chicken And Peas

Fettuccine alfredo z Wędzony kurczak I groszek



Użyj wybranego drewna, aby palić piersi z kurczaka. Następnie ten przepis na Fettuccine Alfredo nie mógłby być łatwiejszy do przygotowania. To najbardziej podstawowe i najsmaczniejsze danie do przygotowania.

Ingredients

4 piersi z kurczaka bez kości i skóry

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka oregano

1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1/4 szklanki masła

3 ząbki czosnku, posiekane

1/2 kostki serka śmietankowego

1/3 szklanki parmezanu

1 szklanka pół na pół śmietanki

1 szklanka mrożonego groszku

5-6 szklanek ugotowanego makaronu fettuccine

3 łyżki świeżej pietruszki, posiekanej

Preparation

Wymieszaj sól, proszek czosnkowy, oregano i czarny pieprz. Nacieramy całą piersią kurczaka. Umieść je na stojaku wędzarniczym.

Ustaw wędzarnię na 250 F, używając wybranych drewnianych biszkietów.

Wędź kurczaka, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55 F. Pokrój

Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki (około 1/2–1 cala kostki).

W rondelku roztapiamy masło, następnie dodajemy czosnek. Smażymy kilka minut.

Wymieszaj sery i śmietanę. Ser śmietankowy rozpuści się i zmiesza ze śmietaną, tworząc gładki sos.

Dodaj mrożony groszek i gotuj sos na wolnym ogniu, tuż poniżej temperatury wrzenia, przez kolejne 5 minut.

Wymieszaj ugotowany makaron, pokrojone w kostkę piersi z kurczaka i natkę pietruszki. Podawać.