Fettuccine alfredo z Wędzony kurczak I groszek
Użyj wybranego drewna, aby palić piersi z kurczaka. Następnie ten przepis na Fettuccine Alfredo nie mógłby być łatwiejszy do przygotowania. To najbardziej podstawowe i najsmaczniejsze danie do przygotowania.
Ingredients
4 piersi z kurczaka bez kości i skóry
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1/4 szklanki masła
3 ząbki czosnku, posiekane
1/2 kostki serka śmietankowego
1/3 szklanki parmezanu
1 szklanka pół na pół śmietanki
1 szklanka mrożonego groszku
5-6 szklanek ugotowanego makaronu fettuccine
3 łyżki świeżej pietruszki, posiekanej
Preparation
Wymieszaj sól, proszek czosnkowy, oregano i czarny pieprz. Nacieramy całą piersią kurczaka. Umieść je na stojaku wędzarniczym.
Ustaw wędzarnię na 250 F, używając wybranych drewnianych biszkietów.
Wędź kurczaka, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55 F. Pokrój
Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki (około 1/2–1 cala kostki).
W rondelku roztapiamy masło, następnie dodajemy czosnek. Smażymy kilka minut.
Wymieszaj sery i śmietanę. Ser śmietankowy rozpuści się i zmiesza ze śmietaną, tworząc gładki sos.
Dodaj mrożony groszek i gotuj sos na wolnym ogniu, tuż poniżej temperatury wrzenia, przez kolejne 5 minut.
Wymieszaj ugotowany makaron, pokrojone w kostkę piersi z kurczaka i natkę pietruszki. Podawać.